Olet täällä

Hakeminen varhaiskasvatukseen

kynat.jpg

Varhaiskasvatuksen palvelupäälliköt neuvovat ja ohjaavat perheitä kunnallisissa ja yksityisissä varhaiskasvatuspalveluissa sekä lasten hoidon tukiin liittyvissä asioissa.

Palvelunohjaus alueittain:

Varhaiskasvatuksen palvelupäällikkö Maarit Kovanen, p. 0400 628 985
Pohjois-Laukaa, Kirkonkylä ja Lievestuore

Varhaiskasvatuksen palvelupäällikkö Eija Jormakka, p. 040 844 7703
Leppävesi, Vihtavuori, Vehniä ja Savio

Varhaiskasvatuksen palvelupäällikkö Eija Seppänen, p. 040 834 6445
yksityinen varhaiskasvatus

Varhaiserityiskasvatuksen palvelupäällikkö Hanna Erkkilä, p. 0400 951 367
kasvun ja oppimisen tuki

Sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi (at) laukaa.fi

Kunnallista ja yksityistä varhaiskasvatuspaikkaa voi hakea ympäri vuoden. Kunnallista ja yksityistä varhaiskasvatuspaikkaa haetaan kunnan sähköisen haun kautta tai täyttämällä paperinen hakemus, joka toimitetaan varhaiskasvatuspalveluihin. Hakemus on jätettävä neljä kuukautta ennen varhaiskasvatuspaikka tarpeen alkamista. Kiireellisissä tapauksissa työn tai opiskelun alkamisen vuoksi, jolloin varhaiskasvatuspaikka tarpeen alkamisajankohta ei ole ennakoitavissa, on hakemus jätettävä viimeistään kaksi viikkoa ennen kuin lapsi tarvitsee varhaiskasvatuspaikan.

Perheet voivat toivoa varhaiskasvatus- tai esiopetuspaikkaa järjestettäväksi Laukaan lisäksi myös muista seudullisen palvelualueen kunnista: Hankasalmi, Jyväskylä, Luhanka, Muurame, Petäjävesi, Toivakka ja Uurainen. Näistä kunnista Jyväskylästä paikkaa toivovien on jätettävä hakemus omaan asuinkuntaansa. Varhaiskasvatuspaikat järjestetään kuntien sopimien periaatteiden mukaan.

Keskitetty haku varhaiskasvatukseen tapahtuu aina keväällä helmikuun aikana.

Varhaiskasvatuksen sähköinen asiointi: 
Laukaassa asuva tai kuntaan muuttava perhe voi käyttää varhaiskasvatuksen sähköisiä palveluita, joista tarkempaa tietoa Sähköinen asiointi-palvelukortilla.

Uudet asiakkaat:  Sähköisesti voi hakea varhaiskasvatuspaikkaa, kerhopaikkaa, hoitopaikan muutosta tai laskettaa arvion varhaiskasvatusmaksusta.

Nykyiset asiakkaat: Sähköiset palvelut, jotka vaativat verkkopankkitunnistautumista.
Palvelu vaatii tunnistautumisen pankkitunnuksilla (Osuuspankki, Nordea, Danske Bank, Handelsbanken, S-Pankki, Aktia, POP Pankki ja Säästöpankki) tai mobiilivarmenteella sekä voimassa olevan varhaiskasvatuksen asiakkuuden. Asiakkaan perhetiedot tulevat varhaiskasvatuksen asiakastietojärjestelmästä. Tuettuja selaimia ovat mm. Crome, Firefox ja Internet Explorer.

Hakeminen postitse:
Hakemuksia varhaiskasvatukseen saa varhaiskasvatuspalveluista ja päiväkodeista tai tulostettavassa muodossa alla olevista linkeistä.
Hakemukset palautetaan asuinalueen varhaiskasvatuksen palvelupäällikölle, päiväkotiin tai lähetetään postin kautta varhaiskasvatuspalveluihin. Varhaiskasvatuspaikkaa tulee hakea neljä kuukautta ennen varhaiskasvatuspaikka tarpeen alkamista. Mikäli kyse on vanhempien työllistymisestä tai opiskelusta, varhaiskasvatuspaikkaa tulee hakea vähintään kahta viikkoa ennen hoidon alkamista.

Paperisen hakulomakkeen voi tulostaa täältä. 
Hakulomakkeet palautetaan varhaiskasvatuspalveluihin.
Postiosoite:  Laukaan kunta/ Varhaiskasvatus, PL 6, 41341 Laukaa
Käyntiosoite: Arwidssonintie 15-17, 41340  Laukaa

 

Palvelusta vastaa