Olet täällä

Kurssimaksut

Kynät

KURSSIMAKSUT
Ohjelmassa on mainittu koko lukuvuoden kurssihinta, joka laskutetaan syyslukukauden aikana kokonaan. Musiikin yksilöopetus ja taiteen perusopetus, sekä muut hinnaltaan yli 100 euron kurssit  laskutetaan kahdessa erässä. Opiskelija saa paperilaskun. Sähköisen e-laskun voit tilata omasta verkkopankistasi: laskuttajalistalta haetaan Laukaan kunta/ Kansalaisopisto ja tilauksen vahvistukseksi syötetään saadun kurssilaskun viitenumero. Jos haluat verkkolaskun, ilmoita laskutusosoite toimistoon. 
Maksamattomasta kurssimaksusta seuraa Sarastia Perintä Oy:n lähettämä maksumuistutus perintäkuluineen. Tämän jälkeen maksamaton kurssimaksu siirtyy perintään.

ALENNUKSET
Lukuvuonna 2020-2021 henkilökohtaisia opintoseteleitä kurssimaksun alentamiseksi ei ole jaossa. Opintosetelit korvaavana etuutena järjestetään työttömille, senioreille ja eläkeläisille suunnattuja maksuttomia kursseja, joille ilmoittaudutaan kuten muillekin kursseille. Maksuttomia kursseja ovat: 340101 Älylaitteiden ABC, 340103 Valokuvat kirjaksi, 830171 Keppijumppa, 1101414 Kolme sointua - pianonsoiton lyhytkurssi, 1101601 Laulaen luonnossa ja 110495 Inspis-ryhmä.

LIIKUNTA- JA KULTTUURIETUUDET MAKSUVÄLINEENÄ
Seuraavat työnantajan tarjoamat liikunta- ja kulttuurietuudet käyvät Laukaan kansalaisopiston kurssimaksujen maksamiseen:
-Laukaan kunnan liikunta-kulttuurisetelit
-Smartum Liikuntasetelit
(liikuntakurssit) ja Liikunta- ja kulttuurisetelit (kaikki kurssit)
-SmartumPay-mobiilimaksu
-Smartum-maksukortti 31.12.2020 asti
-ePassi-mobiilimaksu
(SporttiPassi, KulttuuriPassi)
Toimita setelit opiston toimistoon viimeistään kahden viikon kuluessa kurssin alkamisesta. Kun kurssi on laskutettu, setelit eivät enää käy maksuvälineenä.
SmartumPay- ja ePassi-mobiilimaksut suoritetaan myös kahden viikon kuluessa kurssin alkamisesta. Smartumin maksukortilla voit maksaa Laukaan kunnanviraston neuvontaan. Maksua varten saat opiston toimistosta tositteen. Smartum maksukortin käyttö päättyy 31.12.2020 ja siirtyy SmartumPay mobiilisovellukseen. Kun maksat kurssimaksun SmartumPay sovelluksella, ilmoita maksusta opiston toimistoon sähköpostitse kansalaisopisto@laukaa.fi tai puhelimitse, jotta maksun onnistuminen voidaan tarkistaa. SporttiPassilla voit maksaa liikunnan kursseja ja KulttuuriPassilla muita kursseja. Kun maksat mobiililaitteellasi etänä, välitä ePassin maksukuitti opiston toimistoon esim. sähköpostilla.

Työnantajan tarjoamilla liikunta- ja liikunta-kulttuurietuuksilla voi maksaa ainoastaan etuuden haltijan henkilökohtaisia kurssimaksuja. Seteleitä tai mobiilimaksuja ei vaihdeta rahaksi eikä niistä anneta rahaa takaisin. Kurssin keskeytyessä etuuksilla maksetusta kurssista ei saa maksuhyvitystä. Ylimenevä summa ja mahdolliset materiaalimaksut maksetaan rahalla tai muulla maksutavalla. Etuuksien piiriin eivät kuulu ruuanlaitto- ja kielikurssit. Noudatamme etuuksien hyväksymisessä niitä myyvien yritysten sopimusehtoja sekä verotuslakia.

OPINTOTARVIKKEET JA MUUT KUSTANNUKSET
Opintoihin liittyvät oppikirjat ja muun materiaalin opiskelija kustantaa itse. Usein kurssin opettaja hankkii materiaaleja koko kurssille ja niitä voi ostaa opettajalta. Taiteen perusopetuksen ja ruokakurssien materiaalit laskutetaan kurssimaksun yhteydessä.

TOIMIKAUSI 2020-2021
Yksittäisen kurssin alkamis- ja päättymispäivät käyvät ilmi kunkin kurssin kohdalla. Oppitunnin pituus on 45min. Syysloma pidetään viikolla 42 ja talviloma pidetään viikolla 9, jolloin opetusta ei järjestetä. Koko lukukauden pituiset kurssit kestävät pääosin syksyllä 10 viikkoa ja keväällä 12 viikkoa. Taiteen perusopetuksessa on opetusta pääsääntöisesti 15 viikkoa sekä syksyllä että keväällä.

KURSSIN KÄYNNISTYMINEN
Kurssi käynnistyy, mikäli ryhmään on ilmoittautunut ennakkoon 8 maksavaa opiskelijaa ja liikunnan/tanssin kursseille 9 opiskelijaa. Erityismaksuluokkien kursseilla opiskelijaminimi voi olla normaalia suurempi.

OPETUSKERRAN PERUUTUS
Viikoittainen opintoryhmä voi peruuntua kerran lukukauden aikana, esim. opettajan sairastumisen tai saliperuutuksen vuoksi eikä sitä korvata opiskelijoille (ei koske taiteen perusopetusta). Jos peruutuskertoja tulee enemmän, hankitaan sijainen tai pidetään myöhemmin yksi tai useampi korvauskerta saman lukuvuoden aikana. Oppitunnin peruuntumisesta ilmoitetaan opiskelijoille tekstiviestillä.

TENTINVALVONTA 

Laukaan kansalaisopistossa voi suorittaa muiden oppilaitosten etätenttejä. Opisto huolehtii tenttitilan järjestämisestä, valvonnasta sekä vastausten palauttamisesta tentittävään oppilaitokseen. Opiskelija vastaa itse kustannuksista ja sopii valvonnasta hyvissä ajoin rehtorin sekä tenttaavan oppilaitoksen kanssa. Valvontamaksu 30 €/ tentti.

Palvelusta vastaa