Olet täällä

Kurssimaksut

Kynät

KURSSIMAKSUT
Ohjelmassa on mainittu koko lukuvuoden kurssihinta, joka laskutetaan syyslukukauden aikana kokonaan. Musiikin yksilöopetus ja taiteen perusopetus, sekä muut hinnaltaan yli 100 euron kurssit  laskutetaan kahdessa erässä. Opiskelija saa paperilaskun. Sähköisen e-laskun voit tilata omasta verkkopankistasi: laskuttajalistalta haetaan Laukaan kunta/ Kansalaisopisto ja tilauksen vahvistukseksi syötetään saadun kurssilaskun viitenumero. Jos haluat verkkolaskun, ilmoita laskutusosoite toimistoon. 
Maksamattomasta kurssimaksusta seuraa Sarastia Perintä Oy:n lähettämä maksumuistutus perintäkuluineen. Tämän jälkeen maksamaton kurssimaksu siirtyy perintään.
Kertamaksu mahdollisuutta yhdeltä käyntikerralta ei kursseilla ole.

ALENNUKSET
Lukuvuonna 2020-2021 henkilökohtaisia opintoseteleitä kurssimaksun alentamiseksi ei ole jaossa. Opintosetelit korvaavana etuutena järjestetään työttömille, senioreille ja eläkeläisille suunnattuja maksuttomia kursseja, joille ilmoittaudutaan kuten muillekin kursseille. Maksuttomia kursseja ovat: 340101 Älylaitteiden ABC, 340103 Valokuvat kirjaksi, 830171 Keppijumppa, 1101414 Kolme sointua - pianonsoiton lyhytkurssi, 1101601 Laulaen luonnossa ja 110495 Inspis-ryhmä.

LIIKUNTA- JA KULTTUURIETUUDET MAKSUVÄLINEENÄ
Seuraavat työnantajan tarjoamat liikunta- ja kulttuurietuudet käyvät Laukaan kansalaisopiston kurssimaksujen maksamiseen:
-Laukaan kunnan liikunta-kulttuurisetelit
-Smartum Liikuntasetelit
(liikuntakurssit) ja Liikunta- ja kulttuurisetelit (kaikki kurssit)
-SmartumPay-mobiilimaksu
-ePassi-mobiilimaksu
(SporttiPassi, KulttuuriPassi)
Toimita setelit opiston toimistoon viimeistään kahden viikon kuluessa kurssin alkamisesta. Jos kurssi on ehditty laskuttaa (=lasku on lähetetty asiakkaalle), setelit ja mobiilimaksut eivät enää käy maksuvälineenä.
SmartumPay- ja ePassi-mobiilimaksut suoritetaan myös kahden viikon kuluessa kurssin alkamisesta. Kun maksat kurssimaksun SmartumPay sovelluksella, ilmoita maksusta opiston toimistoon sähköpostitse kansalaisopisto@laukaa.fi tai puhelimitse, jotta maksun onnistuminen voidaan tarkistaa. SporttiPassilla voit maksaa liikunnan kursseja ja KulttuuriPassilla muita kursseja. Ilmoita ePassi-maksusta opiston toimistoon sähköpostilla tai puhelimitse. Huom! Valitse toimipisteeksi Laukaan kansalaisopisto, kun maksat SmartumPay ja ePassi -sovelluksilla.

Työnantajan tarjoamilla liikunta- ja liikunta-kulttuurietuuksilla voi maksaa ainoastaan etuuden haltijan henkilökohtaisia kurssimaksuja. Seteleitä tai mobiilimaksuja ei vaihdeta rahaksi eikä niistä anneta rahaa takaisin. Kurssin keskeytyessä etuuksilla maksetusta kurssista ei saa maksuhyvitystä. Ylimenevä summa ja mahdolliset materiaalimaksut maksetaan rahalla tai muulla maksutavalla. Etuuksien piiriin eivät kuulu ruuanlaitto- ja kielikurssit. Noudatamme etuuksien hyväksymisessä niitä myyvien yritysten sopimusehtoja sekä verotuslakia.

OPINTOTARVIKKEET JA MUUT KUSTANNUKSET
Opintoihin liittyvät oppikirjat ja muun materiaalin opiskelija kustantaa itse. Usein kurssin opettaja hankkii materiaaleja koko kurssille ja niitä voi ostaa opettajalta. Taiteen perusopetuksen ja ruokakurssien materiaalit laskutetaan kurssimaksun yhteydessä.

KURSSIMAKSUN PALAUTUS
Vallitsevan koronavirustilanteen mahdollisesti aiheuttamat rajoitukset tai muut kansalaisopistosta riippumattomat ns. force majeure –tilanteet voivat aiheuttaa sen, että kurssien toteuttaminen lähiopetuksena joudutaan keskeyttämään, eikä opetusta voida toteuttaa ilmoitetun kurssiohjelman mukaisesti. Tällöin opiskelijalle annetaan mahdollisuus hakea palautusta kurssimaksuista tietyin ehdoin.
1. Jos opetusta voidaan jatkaa verkko- tai etäopetuksena tai opetus voidaan siirtää toteutettavaksi myöhempään ajankohtaan, kurssimaksua ei palauteta. Jos kurssilainen ei osallistu järjestettyyn etäopetukseen tai korvaaviin kokoontumiskertoihin, se ei ole peruste kurssimaksun palautukselle.
2. Mikäli opetusta ei voida jatkaa etäopetuksena tai siirtää myöhempään ajankohtaan, opiskelija voi hakea palautusta kurssimaksusta. Tällöin kurssimaksua palautetaan siinä suhteessa kuin kurssikertoja olisi vielä ollut jäljellä. Alle 10 euron summaa ei palauteta (osallistujan kurssien yhteissummasta). Palautusta haetaan ilmoittamalla kurssilaisen nimi, henkilötunnus, postiosoite, kurssit, joille osallistui ja tilinumero opiston toimistoon kansalaisopiston ilmoittamaan päivämäärään mennessä.
Kurssimaksun palautusasiasta on sovittu Laukaan kunnan sivistyslautakunnan kokouksessa 22.9.2020.

TOIMIKAUSI 2020-2021
Yksittäisen kurssin alkamis- ja päättymispäivät käyvät ilmi kunkin kurssin kohdalla. Oppitunnin pituus on 45min. Syysloma pidetään viikolla 42 ja talviloma pidetään viikolla 9, jolloin opetusta ei järjestetä. Koko lukukauden pituiset kurssit kestävät pääosin syksyllä 10 viikkoa ja keväällä 12 viikkoa. Taiteen perusopetuksessa on opetusta pääsääntöisesti 15 viikkoa sekä syksyllä että keväällä.

KURSSIN KÄYNNISTYMINEN
Kurssi käynnistyy, mikäli ryhmään on ilmoittautunut ennakkoon 8 maksavaa opiskelijaa ja liikunnan/tanssin kursseille 9 opiskelijaa. Erityismaksuluokkien kursseilla opiskelijaminimi voi olla normaalia suurempi.

OPETUSKERRAN PERUUTUS
Viikoittainen opintoryhmä voi peruuntua kerran lukukauden aikana, esim. opettajan sairastumisen tai saliperuutuksen vuoksi eikä sitä korvata opiskelijoille (ei koske taiteen perusopetusta). Jos peruutuskertoja tulee enemmän, hankitaan sijainen tai pidetään myöhemmin yksi tai useampi korvauskerta saman lukuvuoden aikana. Oppitunnin peruuntumisesta ilmoitetaan opiskelijoille tekstiviestillä.

TENTINVALVONTA 

Laukaan kansalaisopistossa voi suorittaa muiden oppilaitosten etätenttejä. Opisto huolehtii tenttitilan järjestämisestä, valvonnasta sekä vastausten palauttamisesta tentittävään oppilaitokseen. Opiskelija vastaa itse kustannuksista ja sopii valvonnasta hyvissä ajoin rehtorin sekä tenttaavan oppilaitoksen kanssa. Valvontamaksu 30 €/ tentti.

Palvelusta vastaa