Olet täällä

Kurssimaksut

Kynät

KURSSIMAKSUT
Ohjelmassa on mainittu koko lukuvuoden kurssihinta, joka laskutetaan syyslukukauden aikana kokonaan. Musiikin yksilöopetus ja taiteen perusopetus laskutetaan kahdessa erässä. Opiskelija saa paperilaskun. Jos haluat verkkolaskun, ilmoita laskutusosoite toimistoon. 
Maksamattomasta kurssimaksusta seuraa Sarastia Perintä Oy:n lähettämä maksumuistutus perintäkuluineen. Tämän jälkeen maksamaton kurssimaksu siirtyy perintään.

ALENNUKSET
Opetusministeriö on myöntänyt kansalaisopistoille opintosetelityyppistä valtionavustusta, jolla voidaan alentaa joidenkin kohderyhmien opiskelumaksuja. Laukaan kansalaisopistossa nämä kohderyhmät ovat TYÖTTÖMÄT (työnhakija, joka on ilman työtä ja kokopäivätyöhön käytettävissä tai joka odottaa sovitun työn alkamista), ELÄKKEELLÄ OLEVAT (alle 63v) ja SENIORIT (yli 63v). Opintoseteleitä on rajoitettu määrä, joten 20 € alennus (1 alennus/henkilö) myönnetään hakujärjestyksessä. Todiste oikeudesta seteliin (työttömät ja alle 63v eläkeläiset) on esitettävä opiston toimistossa. Alennus käy kaikille kursseille.

SETELIT MAKSUVÄLINEENÄ
Smartumin liikunta-kulttuurisetelit (5 €, kaikki kurssit) ja liikuntasetelit (4 €, liikuntakurssit) käyvät maksuvälineenä. Jos haluat maksaa kurssisi liikunta- tai liikunta-kulttuurisetelillä, opintomaksu on suoritettava opiston toimistoon kahden viikon kuluessa kurssin alkamisesta. Kun kurssi on laskutettu, setelit eivät enää käy maksuvälineenä. Smartumin maksukortilla voit käydä maksamassa saamasi laskun kunnanviraston neuvontaan. Kun maksat SmartumPaylla, ilmoita kurssimaksusta kansalaisopistoon s-postilla tai puhelimitse.
Liikunta- ja liikunta-kulttuuriseteleillä voi maksaa ainoastaan setelin haltijan henkilökohtaisia kurssimaksuja. Seteleitä ei vaihdeta rahaksi eikä niistä anneta rahaa takaisin. Ylimenevän summan voi maksaa rahalla tai asiakas voi käyttää useampia seteleitä kerrallaan. Noudatamme seteleiden hyväksymisessä niitä myyvien yritysten sopimusehtoja.

Laukaan kunnan liikunta-kulttuuriseteli käy myös opiston kurssien maksuvälineenä. Myös nämä on toimitettava opiston toimistoon kahden viikon kuluessa kurssin alkamisesta.

OPINTOTARVIKKEET JA MUUT KUSTANNUKSET
Opintoihin liittyvät oppikirjat ja muun materiaalin opiskelija kustantaa itse. Usein kurssin opettaja hankkii materiaaleja koko kurssille ja niitä voi ostaa opettajalta. Taiteen perusopetuksen ja ruokakurssien materiaalit laskutetaan kurssimaksun yhteydessä.

TOIMIKAUSI 2019-2020
Yksittäisen kurssin alkamis- ja päättymispäivät käyvät ilmi kunkin kurssin kohdalla. Oppitunnin pituus on 45min. Syysloma pidetään viikolla 42 ja talviloma pidetään viikolla 9, jolloin opetusta ei järjestetä. Koko lukukauden pituiset kurssit kestävät pääosin syksyllä 10 viikkoa ja keväällä 12 viikkoa. Taiteen perusopetuksessa on opetusta pääsääntöisesti 15 viikkoa sekä syksyllä että keväällä.

KURSSIN KÄYNNISTYMINEN
Kurssi käynnistyy, mikäli ryhmään on ilmoittautunut ennakkoon 8 maksavaa opiskelijaa ja liikunnan/tanssin kursseille 9 opiskelijaa. Erityismaksuluokkien kursseilla opiskelijaminimi voi olla normaalia suurempi.

OPETUSKERRAN PERUUTUS
Viikoittainen opintoryhmä voi peruuntua kerran lukukauden aikana, esim. opettajan sairastumisen tai saliperuutuksen vuoksi eikä sitä korvata opiskelijoille. Jos peruutuskertoja tulee enemmän, hankitaan sijainen tai pidetään myöhemmin yksi tai useampi korvauskerta saman lukuvuoden aikana. Oppitunnin peruuntumisesta ilmoitetaan opiskelijoille tekstiviestillä.

TENTINVALVONTA 

Laukaan kansalaisopistossa voi suorittaa muiden oppilaitosten etätenttejä. Opisto huolehtii tenttitilan järjestämisestä, valvonnasta sekä vastausten palauttamisesta tentittävään oppilaitokseen. Opiskelija vastaa itse kustannuksista ja sopii valvonnasta hyvissä ajoin rehtorin sekä tenttaavan oppilaitoksen kanssa. Valvontamaksu 30 €/ tentti.

Palvelusta vastaa