Olet täällä

Kunnallinen perhepäivähoito

Perhepäivähoidossa lapsia hoidetaan pääsääntöisesti perhepäivähoitajan kotona. Perhepäivähoito on kodinomainen vaihtoehto päiväkotihoidolle. Lapsiryhmän koko voi olla korkeintaan neljä alle kouluikäistä lasta hoitajan omat lapset mukaan lukien. Lisäksi ryhmään voi kuulua yksi osapäiväinen esikoululainen.

paivakoti_nukke.jpg

Perhepäivähoito
Perhepäivähoidossa lapsia hoidetaan pääsääntöisesti perhepäivähoitajan kotona. Perhepäivähoito on kodinomainen vaihtoehto päiväkotihoidolle. Perhepäivähoitaja vastaa lapsen kehityksen tukemisesta kokonaisvaltaisesti. Lapsiryhmän toimintaa suunnitellaan ikätason vaatimuksia vastaavaksi. Lapsiryhmän koko voi olla korkeintaan neljä alle kouluikäistä lasta hoitajan omat lapset mukaan lukien. Lisäksi ryhmään voi kuulua yksi osapäiväinen esikoululainen. Perhepäivähoidossa toimii varahoitojärjestelmä.

Kunnallisia perhepäivähoitajia työskentelee Laukaan alueella noin 60. Perhepäivähoitoa on sekä taajamissa että haja-asutusalueilla. Lisätietoja perhepäivähoidosta.

Ryhmäperhepäivähoito
Ryhmäperhepäivähoitokodissa voi olla kahdeksan kokopäiväpaikkaa ja kaksi hoitajaa tai kaksitoista kokopäiväpaikkaa ja kolme hoitajaa. Hoitopaikkana on kunnan osoittama tila, jossa työskentelee 2-3 perhepäivähoitajaa Laukaassa on kunnallisia ryhmäperhepäiväkoteja kaksi, Lievestuoreella ja Saviolla.

Kolmiperhepäivähoito
Kolmiperhepäivähoidossa perhepäivähoitaja huolehtii 2-4 perheen lapsista esim. vuoroviikoin lasten omissa kodeissa. Kolmiperhepäivähoidossa perheet keskenään ovat yleensä ennakkoon sopineet yhteistyöstä ja hoidon järjestämisestä lasten hoitoajat huomioiden.  Kunnallisessa kolmiperhepäivähoidossa kunta palkkaa perhepäivähoitajan. Perhe hankkii ja valmistaa hoitopäivän aikana tarjottavat ruoat, ja perheelle maksetaan kulukorvausta.

Lisätietoa perhepäivähoidosta:

Pohjois-Laukaa, Kirkonkylä ja Lievestuore
Varhaiskasvatuksen palvelupäällikkö Maarit Kovanen
Käyntiosoite: Arvidssonintie 15-17, 41340 Laukaa
p. 0400 628 985

Vihtavuori, Leppävesi, Savio ja Vehniä
Varhaiskasvatuksen palvelupäällikkö vs. Eija Jormakka
Käyntiosoite: Arvidssonintie 15-17, 41340 Laukaa
p. 040 844 7703