Olet täällä

Varaukset ja kaukopalvelu

Vanhoja kirjoja kirjahyllyssä kirjaston varastossa.
KUN KIRJASTON HYLLYSTÄ EI LÖYDY MITÄ ETSIT

Kirjaston asiakas voi varata lainassa olevaa aineistoa tai sellaista aineistoa, jota ei löydy kyseisen kirjaston kokoelmasta.

Varaus

Normaali varaus kohdistuu noutopaikaksi valitsemasi kunnan kirjaston aineistoon. Varaaminen on maksutonta, mutta osassa kunnista on voimassa 2,00 euron noutamattoman varauksen maksu, mikäli varaustaan ei nouda tai peru viimeiseen noutopäivään mennessä. Laukaassa noutamattoman varauksen maksu peritään kaikista paitsi lasten- ja nuortenosaston varauksista.
Aineistokuljetukset liikkuvat Laukaan kirjastojen välillä kaksi kertaa viikossa. 

Seutuvaraus

Seutuvaraus kohdistuu kaikkien Keski-kirjastojen aineistoihin ja se kuljetetaan valitsemaasi noutopaikkaan. Seutuvaraukset ovat maksuttomia, mutta jos seutuvaraustaan ei nouda tai peru viimeiseen noutopäivään mennessä, siitä tulee 2,00 euron noutamattomuusmaksu. Noutamattamuusmaksu koskee kaikkia seutuvarauksia.
Osaan pienistä kirjastoista ei voi kohdistaa seutuvarausta. Katso tarkemmin Keski-kirjastojen verkkopalvelusta.

Varatun aineiston saapuminen noutopaikkaan kestää muutamasta päivästä kahteen viikkoon. Seutuvarauksen kautta lainatun aineiston voi uusia Keski-kirjastojen toimipisteissä tai verkkokirjastossa. Keski-kirjastoista lainatun aineiston voi palauttaa maksutta mihin tahansa Keski-kirjastojen toimipisteeseen.

Itsepalveluhylly

Kaikissa Laukaan kirjastoissa on käytössä avoin varaushylly, josta aineiston voi noutaa omatoimisesti noutoilmoituksessa näkyvällä henkilökohtaisella varausnumerolla. Muistathan aina lainata varaushyllystä noutamasi aineiston lainausautomaatilla tai asiakaspalvelussa. Varauksen viimeinen noutopäivä on nähtävissä noutoilmoitusviestissä. Saapuneen varauksen voi perua maksutta vielä noutoaikana ilmoittamalla kirjastoon. Noutamattomasta ja perumattomasta varauksesta peritään 2,00 euron maksu.

Kaukolaina

Kaukolainaksi voi tilata aineistoa, joka ei kuulu Laukaan kirjaston omiin kokoelmiin eikä löydy Keski-kirjastojen kokoelmista.
Kaukolainatilauksen voi tehdä kaikissa Laukaan kunnankirjaston toimipisteissä.

Kaukopalvelumaksu on 3,00 euroa yleisistä kirjastoista ja Varastokirjastosta, korkeakoulukirjastoista tilatessa maksu on 8,00 euroa/tilaus. Kaukopalvelumaksu peritään siinäkin tapauksessa, että aineisto jää noutamatta.
Ulkomailta tulevista lainoista peritään lähettävän kirjaston kulut.
Artikkelikopioiden kulut peritään asiakkailta.

 

Keski-kirjastojen yhteinen verkkokirjasto

Verkkokirjasto – Hae, uusi, varaa