Olet täällä

Koululaiset kirjastossa

KIRJASTO JA KOULU YHTEISTYÖSSÄ

Kirjastonkäytön opetus

Kirjasto järjestää luokille kirjastonkäytön ja tiedonhaun opetusta.

Koulusarjat

Luokat voivat varata ja lainata kirjastosta koulusarjoja käyttöönsä. Sarjat kulkevat luettaviksi myös kirjastoautoon ja lähikirjastoihin.

Lukudiplomit

Lukudiplomin tavoitteena innostaa koululaista lukemaan. Käytössämme ovat Keski-kirjastojen yhteiset lukudiplomit alakoululaisille. 

Materiaalipankki

Materiaalipankkiin on koottu varhaiskasvatuksen ja peruskoulun opettajien käyttöön linkkejä, jotka johtavat vapaasti luettaviin e-kirjoihin ja muuhun materiaaliin. Linkkejä voi mainiosti hyödyntää myös etäopetuksessa.

Kirjavinkkaus

Kirjasto järjestää luokille toiveiden ja mahdollisuuksien mukaan kirjavinkkausta, jossa kirjavinkkarimme kertovat ryhmille valitsemistaan kirjoista. Kirjavinkkaus on hauska tapa houkutella koululaisia lukemaan. Vinkkaus voidaan haluttaessa rakentaa jonkin teeman ympärille, voimme esimerkiksi vinkata lukudiplomikirjoja. Myös opettajat voivat ehdottaa aiheita, joista vinkkausta haluttaisiin kuulla.

Kirjasto ryhmätyö- ja opiskelutilana

Kirjasto tarjoaa koululuokille tiedonlähteitä ja lähdekirjallisuutta sekä rauhalliset työskentelytilat. Koululaiset ovat aina tervetulleita kirjastoon lainaamaan, opiskelemaan tai tekemään läksyjä. Kirjasto on myös oivallinen paikka ryhmätöiden tekemiseen. Pääkirjastosta voi varata tiloja myös suuremman ryhmän työskentelyyn. Henkilökunta auttaa mielellään oppilaita tiedonhaussa ja sopivan lähdekirjallisuuden etsinnässä. Voimme myös koota valmiiksi oppiaineen teemaa tukevia kirjapaketteja.

 

Keski-kirjastojen yhteinen verkkokirjasto

Verkkokirjasto – Hae, uusi, varaa

 

Additional info