Olet täällä

Koululaiset kirjastossa

KIRJASTO JA KOULU YHTEISTYÖSSÄ

Kirjastonkäytön opetus
Kirjasto järjestää luokille kirjastonkäytön ja tiedonhaun opetusta.

Koulusarjat
Kirjastossa on varattavissa ja lainattavissa koulusarjoja luokkien käyttöön. Sarjat kulkevat luettaviksi myös kirjastoautoon ja lähikirjastoihin.

Lukudiplomit
Laukaan kirjastossa ovat käytössä Keski-kirjastojen yhteiset lukudiplomit, joista löytyy monipuolisesti luettavaa eskareista yseihin. Lukudiplomien pyrkimyksenä on innostaa lasta kirjallisuuden pariin ja tutustuttaa kirjallisuuden eri lajeihin.

Kirjavinkkaus
Kirjasto järjestää luokille toiveiden ja mahdollisuuksien mukaan kirjavinkkausta, jossa kirjavinkkarimme kertovat ryhmille valitsemistaan kirjoista. Kirjavinkkaus on hauska tapa houkutella koululaisia lukemaan. Vinkkaus voidaan haluttaessa rakentaa jonkin teeman ympärille, voimme esimerkiksi vinkata lukudiplomikirjoja. Myös opettajat voivat ehdottaa aiheita, joista vinkkausta haluttaisiin kuulla.

Kirjasto ryhmätyö- ja opiskelutilana
Kirjasto tarjoaa koululuokille tiedonlähteitä ja lähdekirjallisuutta sekä rauhalliset työskentelytilat. Koululaiset ovat aina tervetulleita kirjastoon lainaamaan, opiskelemaan tai tekemään läksyjä. Kirjasto on myös oivallinen paikka ryhmätöiden tekemistä varten. Pääkirjastossa on myös varattavia tiloja suuremman ryhmän työskentelyyn. Henkilökunta auttaa mielellään oppilaita tiedonhaussa ja sopivan lähdekirjallisuuden etsinnässä. Voimme myös koota valmiiksi oppiaineen teemaa tukevia kirjapaketteja.

 

Keski-kirjastojen yhteinen verkkokirjasto

Verkkokirjasto – Hae, uusi, varaa

 

Additional info