Olet täällä

Kirjaston käyttäjälle

kirjasto_tiedonhakukone.jpg
TIETOA KIRJASTON KÄYTÖSTÄ

Lisää tietoa löydät valikosta.

Neuvonta ja tietopalvelu
Kirjaston henkilökunta auttaa mielellään asiakkaita tiedonhaussa ja aineistojen etsimisessä. Käytettävissä ovat Laukaan omien kokoelmien ja Keski-kirjastojen kokoelmien lisäksi tarvittaessa koko Suomen kirjastoverkko tietokantoineen.

Keski-kirjastot
Laukaan kirjasto on osa Keski-kirjastojen kirjastoverkkoa, johon kuuluvat kaikki Keski-Suomen yleiset kirjastot. Keski-kirjastoilla on yhteiset käyttösäännöt. Kirjastomaksut ovat erilaisia eri kunnissa. Laukaan kirjaston maksut.

Lainaaminen ja kirjaston käyttöoikeus
Laukaan kirjasto noudattaa Keski-kirjastojen yhteisiä käyttösääntöjä.

Laina-ajat
Kirjat, nuotit, äänikirjat, lehdet, musiikkilevyt,
liikuntavälineet, lautapelit
28 päivää
Dvd- ja cd-rom-levyt, pc- ja konsolipelit, sähkönkulutusmittari 14 päivää
Yö- ja viikonloppulainaksi lainattavat lehdet 1 päivä (tai ne päivät, kun kirjasto on kiinni)
Aineisto, johon kohdistuu varauksia 14 päivää
Lukiokirjat, koulusarjakirjat 42 päivää

Asiakkaalla voi olla lainoja samanaikaisesti enintään 100 kpl (mukaan lasketaan kaikista Keski-kirjastoista lainattu aineisto).

Palauttaminen
Jokaisessa kirjastossa on palautusluukku, jonne voit palauttaa lainat silloin, kun kirjasto on suljettu. Kirjaston henkilökunta käsittelee palautusluukun sisällön seuraavana aukiolopäivänä.

Palauta myös myöhässä olevat lainasi kirjastoon tai palautusluukkuun. Myöhästymisestä syntynyt maksu kirjautuu asiakastietoihisi. Voit maksaa myöhästymismaksusi palautuksen yhteydessä tai itselleen sopivana ajankohtana kirjastossa tai kirjaston verkkopalvelussa.

Asiakaspalaute
Voit antaa palautetta, esittää toiveita hankittavasta aineistosta sekä tehdä aloitteita kirjaston toiminnan kehittämisestä.

 

Keski-kirjastojen yhteinen verkkokirjasto

Verkkokirjasto – Hae, uusi, varaa