Olet täällä

Kotiseutukokoelma

Kotiseutukokoelmaan kuuluvia kirjaston kirjoja.
KOTISEUTUKOKOELMA TARJOAA MIELENKIINTOISTA TIETOA KOTISEUDUSTAMME KIINNOSTUNEILLE

Kirjaston kotiseutukokoelmaan kerätään Laukaata käsittelevää ja laukaalaisten tuottamaa aineistoa. Siihen kuuluvat laukaalaiskirjailijoiden kirjoittama kaunokirjallisuus ja kotiseutuamme tai sen merkkihenkilöitä käsittelevä tietokirjallisuus. Kokoelmaan sisältyy myös paikallisia aikakaus- ja sanomalehtiä, karttoja, pienpainatteita, lehtileikkeitä, bibliografioita ja av-aineistoa.

Kotiseutukokoelma sijaitsee pääkirjaston vitriinikaapissa. Kotiseutukokoelman aineistoon voi tutustua kirjastossa ja ottaa tarvittaessa kopioita. Kokoelmasta löytyvää materiaalia voi hakea Keski-kirjastojen verkkopalvelusta. Kotiseutuaineistoa voi tilata lähikirjastoihin tai kirjastoautoon.

Aineistoa ei yleensä lainata, mutta yö- ja viikonloppulainoista voi sopia henkilökunnan kanssa. Osasta aineistoa löytyy kirjastosta lainattava kappale.

Kokoelmaan sopivaa aineistoa voi tarjota kirjastolle lahjoituksena tai ostettavaksi.

Lievestuoreen kirjastossa on pieni kokoelma paikallisaineistoa, joka on lainattavissa. Osa aineistosta on pienpainatteita ja lehtileikkeitä, jotka eivät näy verkkokirjastossa, siitä voi tiedustella Lievestuoreen kirjastosta.

 

Keski-kirjastojen yhteinen verkkokirjasto

Verkkokirjasto – Hae, uusi, varaa