Olet täällä

Saavutettavuus pääkirjastossa

SAAVUTETTAVUUS ON HUOMIOITU LAUKAAN PÄÄKIRJASTOSSA

 

Invapysäköinti
Kirjaston edustalla on kaksi liikkumisesteisten autopaikkaa.

Esteetön sisäänpääsy
Kirjaston pääsisäänkäynnin edustalla on tilaa liikkua pyörällisen apuvälineen kanssa. Pääsisäänkäynnissä on liukuovet, jotka avautuvat automaattisesti. Sisäänkäynnin yhteydessä ei ole portaita tai korkeita kynnyksiä. Palautusluukku sijaitsee pääoven välittömässä läheisyydessä, mutta on hieman esteellisessä paikassa pyörällisen apuvälineen kanssa liikkuessa.   

Hissi ja tilat
Kirjaston tilat ovat avoimet, huonekalujärjestelyt selkeät ja hyllyvälit leveät. Kirjaston eri tilojen välillä ei ole korkeita kynnyksiä. Sisätiloissa on helppo liikkua pyörällisen apuvälineen kanssa. Ystävällinen henkilökunta auttaa tarvittaessa kirjastossa asioimisessa. 

Induktiosilmukka ja apuvälineet
Kirjastosta löytyy asiakaskäyttöön lukulaseja, lukutelineitä, pyörätuoli, lukutelevisio, lastenrattaat ja kirjakoreja. Kirjastossa on myös korkeampia istuimia ja ylemmille hyllyille ulottumista helpottavia jakkaroita. Induktiosilmukkaa kirjastossa ei ole.

Inva-wc
Kirjastossa on esteetön wc, joka avataan lainaustiskiltä pyydettäessä. Wc:ssä on hälytyspainike avun saamiseksi. Wc-istuimen molemmin puolin on käsituet ja wc:ssä on tilaa pyörällisen apuvälineen kanssa liikkumiseen. Lastenhoitotila löytyy esteettömästä wc:stä. 

Suuren kirjasinkoon kokoelma ja saavutettava aineisto
Kirjastossa on selkokielistä kirjallisuutta, äänikirjoja, vieraskielistä kirjallisuutta, tavutettuja ja helppolukuisia kirjoja, vieraskielisiä kuvakirjoja, isotekstistä kirjallisuutta sekä kielikurssipaketteja. Kirjastosta saa myös tunnukset ja neuvontaa Celian äänikirjapalvelun käyttöönotossa sekä Celian äänikirjoja CD-levyinä.

Kirjaston käyttösäännöt on saatavissa selkokielisenä sekä pistekirjoituksella.