Olet täällä

Ulkoilureitit ja ladut

metsoreitti_latu.jpg
Laukaassa on hiihtolatuja lähes 250 kilometriä vaihtelevissa maastoissa. Pisin ja suosituin reitti on Metsoreitti Ampujien majan ja Peurungan välillä. Ulkoilureitit palvelevat kesäisin lenkkeilijöitä, patikoijia ja maastopyöräilijöitä.

 

Talvisin hiihtolatuja Laukaassa on lähes 250 kilometriä. Lähes kaikki kunnan ylläpitämät hiihtoladut ovat maastollisesti hyvin vaihtelevia. Suosituin hiihtoreitti on Metsoreitti Ampujien majan ja Peurungan välillä. Ulkoilureitit palvelevat kesäisin lenkkeilijöitä, patikoijia ja maastopyöräilijöitä. Reittien varrella olevilla levähdyspaikkojen laavuilla ja kodilla voi retkeillä ympäri vuoden luonnosta nauttien. Laukaan kunnan reittien varsilta löytyy 15 laavua ja 13 kotaa.

Esimerkiksi Mustanvuoren ladut Lievestuoreella ovat käytössä heti ensilumelta aina jopa vappuun saakka, siellä voi hiihtää niin perinteisellä kuin vapaalla tyylillä. Latujen varsilta löytyy myös levähdyspaikkoja, joilla voi nauttia eväistä tai muuten vain hengähtää. Myös jääladut ovat suosiossa kevättalvella auringon hymyillessä!

Valaistuja reittejä 60 kilometriä

Valaistuja reittejä ovat Laukaan kirkonkylän ja Kataanmäen valaistut kuntoradat, Peurungassa valaistu kuntorata, Leppäveden reitit, Lievestuoreen Mustavuoren ulkoilualueen valaistut ladut ja  sekä koko Metsoreitti välillä Ampujienmaja-Vihtavuori-Perunka-Kuusa. Valaistuja reittejä on yhteensä noin 60 km.  Latujen valot eivät pala yli -20 asteen tai yli +5 asteen lämpötiloissa.

 

Laukaan ulkoilureittien ja ulkoliikuntapaikkojen kartat

 

Laukaan karttapalvelun Laukaan ulkoilureitit ja Laukaan ulkoliikuntapaikat -teemakartat auttavat sinua retkien suunnittelussa ja retkikohteisiin tutustumisessa. Jyväskylän seudun ulkoilupalvelut opas on ilmestynyt marraskuussa 2011. Opasta on ostettavissa Vattitoimistosta (Laukaantie 14) ja kaikista Laukaan kirjastoista hintaan 5 €.

 

Laukaan latutiedot Jyvässeudun latuinfosta 

 

Latujen kunnostuksen tilanteen löydät Jyvässeudun latuinfosta www.jyvaskylanseutu.fi/latuinfo. Jyvässeudun latuinfon tekninen vika on saatu korjattua. 

Tiedotus 3.2.2021:

Metsoreitillä

Piilopohjan ja Kuukanpääntien välillä tehdään metsätöitä ja metsäkoneita liikkuu maastossa seuraavan kahden viikon aikana. Koneet saattavat ylittää ladun, joten varovaisuutta hiihtäessä. 

 

Ulkoilureittien kunnossapito

 

Laavujen ja kotien siisteydestä ja kunnossapidosta vastaavat käyttäjät yhdessä kunnan kanssa.  Ulkoilureiteistä voi tiedustella kenttämestari Pentti Hirvoselta 0400 772 550  ja Lievestuoreen osalta Arto Manniselta puh. 0400 463 175.

Valaistuksen vikapäivystys. Ulkoilureitin valaistukseen liittyvät vikailmoitukset tulee lähettää sähköpostilla osoitteeseen vikailmoitus@c2smartlight.com tai puhelimitse 044 7588 987.

 

Additional info

Aluetyönjohtaja
Puhelinnumero(t): 
Matkapuhelin
0400 463 175
Lievestuoreen alueen kadut. Ulkoilualueiden hoito. Lievestuoreen alueen liikuntapaikat, kuntosali ja Vattipaja.
Sähköpostiosoite: