Olet täällä

Kulttuuri

Yhdessä askartelua kirjaston Satupäivässä
Laukaan kunnan kulttuuripalvelut

Kulttuuripalkinto

Kunnan sivistyslautakunta päätti 17.3. myöntää vuoden 2019 kulttuuripalkinnon, Thö Säälittäville, lievestuoreelaiselle improvisaatioteatteriryhmälle.

Lisäksi sivistyslautakunta palkitsi runoilija Martti Hakkaraisen pitkään jatkuneesta urastaan Kulttuurin elämäntyö -palkinnolla.

Onnittelut!

"Thö Säälittävät on Laukaan kunnan kulttuurilähettilään tehtäviä jo vuodesta 2011 pyyteettömästi harrastanut improvisaatioteatteriryhmä. Ryhmä koostuu eri ikäisistä nais- ja mieshenkilöistä eri toimialoilta. Ryhmä on tehnyt improvisaatiota taidemuotona tunnetuksi. Improvisaatioteatteri tarkoittaa teatteria, jossa esitys luodaan ainutkertaisesti eikä sitä ole mahdollista sellaisenaan toistaa.

Ryhmä on kouluttanut harrastajia ja kouluttautunut kehittyäkseen. Vaikka improvisaatiossa ei ole käsikirjoitusta, siinä käytetään erilaisia tekniikoita, joita näyttelijät voivat hyödyntää. Thö Säälittävät on kehittänyt ilmaisuaan niittäen meriittejä aina vuoden 2018 Improliigan Suomen mestaruuteen asti. Thö Säälittävät on tempaissut hyväntekeväisyyttäkin; erityismaininta kotinsa tulipalossa menettäneen perheen hyväksi järjestetty improvisaatioteatteriesitys Lievestuoreen Kansalaisopiston näyttämöllä.

Thö Säälittävät on tuonut ammattiteatteria kotikylälleen järjestäen vierailuesityksiä Lievestuoreen Laurinkylän koululla. Salin täysi yleisö on saanut nauttia Seela Sellan lumovoimasta sekä useista Martti Suosalon esiintymisistä. Thö Säälittävät ovat laajalla verkostoillaan tukeneet yhteisöllistä Lievestuoretta."

"Martti Hakkarainen on julkaissut vuoden 1998 jälkeen 10 runokirjaa omakustanteisesti - näistä kaksi viimeisintä aivoverenvuodon jälkeen. Hän on käynyt lausumassa runojaan useissa erilaisissa tilaisuuksissa vuosien varrella useita kymmeniä kertoja - esimerkiksi Laukaan seurakunnan pikkujouluissa sekä Päiväsairaalassa. Lisäksi Hakkaraisen runoja on julkaistu mm. Laukaa-Konnevesi - sekä Keskisuomalainen -lehdissä 10 vuoden aikana satoja. Runoja on esitetty myös muiden ihmisten toimesta eri tilaisuuksissa.

Martti Hakkarainen on myynyt kirjojaan satoja kappaleita kiertämällä ovelta ovelle samalla tarjoten kohtaamalleen ihmiselle hetken verran iloa ja juttuseuraa. Kirjojen tekemisessä ei ole ollut omaa perhettä lukuunottamatta ulkopuolisia avustajia.”

 

Kulttuuritoimen avustusten hakuaika on maaliskuussa

Haku päättyy maaliskuun viimeisenä arkipäivänä klo 15.00. Hakemukset laaditaan kohdeavustusten hakemuslomakkeelle ja toimitetaan kirjastotoimenjohtajalle pääkirjastoon (Vuojärventie 2, 41340 Laukaa). Lisätietoa: https://www.laukaa.fi/palvelut/kulttuuritoimen-avustukset 

Vuodelle 2020 myönnetyt avustukset:

 

Avustusten hakija, muista myös Suomen Kulttuurirahaston Keski-Suomen rahasto ja Laukaan Säästöpankin Kulttuurisäätiö.

Kulttuuripalvelut Laukaassa

Kulttuuripalveluja tuotetaan yhteistyössä ja yli kunnan toimialojen.
Kulttuuripalvelut mahdollistaa toimintaa myöntämällä avustuksia.
Kulttuuripalvelut pyrkii lisäämään taiteen saavutettavuutta.
Laukaan kunnan kulttuuripalvelut siirtyi 1.6. 2017 sivistyslautakunnan alaisuuteen.  Palvelusta vastaa kirjastotoimenjohtaja. 
Teemme mielellään yhteistyötä alueen toimijoiden kanssa.
Ohjelmatarjoukset osoitteeseen kulttuuri@laukaa.fi

Ajantasaisin tieto Facebookissa
Kulttuurinpalvelujen ajantasaisimmat asiat ovat Facebookissa. Kulttuuripalvelujen ylläpitämällä Facebook-sivulla alueen toimijat voivat jakaa ilmoituksensa. Jaathan kulttuuripalvelujen ilmoituksia omalla sivullasi - yhdessä saamme kaikille enemmän tietoa tapahtumista, yleisöä ja osallistujia!

Laukaan julkisen taiteen työryhmä.
Työryhmän tavoitteita ovat taideohjelman luominen kuntaan, taiteen edistäminen eri palvelualueilla, taiteen tutuksi tekeminen, Prosenttiperiaatteen edistäminen Laukaan kunnan uudisrakennus- ja peruskorjaushankkeissa ja esitysten tekeminen taidehankinnoista. 
Työryhmä kokoontuu tarvittaessa. Painopiste on talousarviossa vahvistetuissa investointihankkeissa.

Työryhmän jäsenet valtuustokaudella 2017-2021:
Hans-Peter Schütt, ympäristötaiteen läänintaiteilija  / Taiteen edistämiskeskus Taike
Juhani Risku, arkkitehti / Järvilinnan toimijat 
Jaana Oikari, amanuenssi / Jyväskylän taidemuseo, aluetaidemuseo 
Hanna Veander (varajäsen Kristiina Lempiäinen-Trzaska) / Jyväskylän taiteilijaseura 
Raili Manninen / Laukaan säästöpankin kulttuurisäätiö
Luottamushenkilöt:
Harri Hokkanen / kunnanhallitus
Leena Kautto-Koukka  / sivistyslautakunta
Vilma Teiskonen / nuorisovaltuusto  
Laukaan kunnan edustajat:
Mari Holmstedt / kaavoitusjohtaja
Kalevi Lahtonen / puistomestari
Risto Heikkinen / kirjastotoimenjohtaja, kirjasto- ja kulttuuripalvelut