Erityisliikuntakortti

Laukaalaisilla pitkäaikaissairailla, liikuntarajoitteisilla ja vammaisilla henkilöillä on mahdollisuus hakea käyttöönsä erityisliikuntakortti, jonka tavoitteena on aktivoida liikkumaan. Korttiin oikeuttavat sairaudet on luokiteltu erillisessä tiedostossa, katso erityisliikuntakortin myöntämiskriteerit täältä.

Huom! Kesälomat vaikuttavat erityisliikuntakorttipäätöksiin ja päätöksiä tehdään taas 1.8. alkaen.

Erityisliikuntakortti oikeuttaa

  • 10 x uintiranneke Peurungan kylpylään ( Voimassa 6kk lunastuspäivästä alkaen)
  • Kunnan kuntosalien vapaa käyttö aukioloaikojen mukaisesti 6 kk ajaksi (lunastettava 27,95 € lätkä, voimassa lunastuspäivästä alkaen)
  • Erityisliikuntakorttipäätös on voimassa 12 kk, jonka aikana siihen kuuluvat etuudet tulee lunastaa.
  • Kortti on henkilökohtainen, henkilön tulee todistaa henkilöllisyytensä uinteja ja kuntosalikorttia lunastettaessa.
  • Avustajat ilmaiseksi Kelan myöntämällä vammaiskortilla kylpylään ja kuntosalille.

Kortin hinta

1.9.2023 alkaen hinnat:

  • 50 € yli 18-vuotiaat
  • 32 € alle 18-vuotiaat

Erityisliikuntakortin hakuohjeet

Erityisliikuntakorttia haetaan Laukaan vapaa-aikapalveluilta. Sähköisen hakulomakkeen voit täyttää tästä tai voit tulostaa hakulomakkeen tästä Hakemuslomakkeita saa myös paperisena Laukaan kunnanviraston neuvonnasta (Laukaantie 14, 41341 Laukaa) ma-pe klo 9-13.

Sähköinen hakulomake saapuu vapaa-aikapalveluille automaattisesti lomakkeen täyttämisen ja tunnistautumisen jälkeen.

Täytetty paperinen hakemuslomake toimitetaan Laukaan kunnanviraston neuvontaan (Laukaantie 14, PL 6, 41341 Laukaa). Kirjoita kuoren kanteen ”Erityisliikuntakortti-hakemus”.

Hakemuksen voit lähettää myös sähköpostilla osoitteeseen liikkuvalaukaa@laukaa.fi. Tällöin tulosta hakulomake ja lähetä täytetty lomake sähköpostin liitteenä (kuvana tai skannattuna). Muista toimittaa myös hakemukseen tarvittavat liitteet hakemuksen yhteydessä.

Erityisliikuntakortin myöntämisestä tehdään päätös perusteluineen, jossa ilmenee kortin voimassaoloaika sekä palvelut, joihin erityisliikuntakortti oikeuttaa. Päätöksestä lähetetään tieto sähköpostitse tai tekstiviestitse. Kirjallinen päätös lähetetään 1 kappale hakemuksessa ilmoitettuun osoitteeseen. Kirjallinen päätös täytyy olla mukana uintiranneketta ja kuntosalilätkää hakiessa.  Kirjallinen päätös toimii erityisliikuntakorttina, eikä erillistä korttia tule.

Erityisliikuntakortin omavastuusta tulee lasku hakemuksessa ilmoitettuun osoitteeseen päätöksen teon jälkeen.

Erityisliikuntakortin kriteerit

  • Erityisliikuntakortin kohderyhmiin kuuluvat pitkäaikaissairaat, liikuntarajoitteiset ja kehitysvammaiset. Katso lista hyväksyttävistä sairauksista täältä.
  • Todistus sairaudesta vaaditaan. Kortin hakemuksen liitteeksi luotettava selvitys esimerkiksi: lääkärin tai terveydenhoitajan lausunto tai todistus, Kelan päätös hoito- tai vammaistuesta, kopio KELA-kortista (tunnukset) tai Inva P-lupa.
  • Kortin voi uusia ilman uusia todistuksia 3 vuoden ajan. Hakemus tulee kuitenkin aina tehdä.

Uintien lunastaminen

Uintirannekkeen voi lunastaa Peurungan kassalta näyttämällä erityisliikuntakortista tehtyä kirjallista päätöstä ja voimassaolevaa henkilöllisyystodistusta (henkilökortti, passi tai ajokortti). Päätöksen pohjalta tehdään päätöksen mukainen uintiranneke. 

Kuntosalikortin lunastaminen kunnan kuntosaleille

Kuntosalikortin voi lunastaa kuntosalivastaavilta näyttämällä erityisliikuntakortista tehtyä kirjallista päätöstä ja voimassaolevaa henkilöllisyystodistusta (henkilökortti, passi tai ajokortti). Kuntosalivastaavien yhteystiedot löytyvät täältä.

Kuntosalikorttia ensimmäistä kertaa hakiessa, tulee lunastaa lisäksi 27,95 € hintainen kulkulätkä. Kulkulätkän hinta muuttuu aina sisäänostohintaan (sivistyslautakunta 18.04.2023 § 46).

Jokaisella kuntosalin käyttäjällä tulee olla oma henkilökohtainen kulkulätkä. Alle 6-vuotiailta kuntosaleilla oleskelu kielletty turvallisuussyistä. Lue lisää käyttösäännöistä tästä.

Lomakkeet

Erityisliikuntakortti-hakemus sähköinen lomake

Palaute

Lähetä vapaa-aikapalveluille palautetta erityisliikuntakortista osoitteeseen liikkuvalaukaa@laukaa.fi

Palautteen saaminen on meille tärkeää, jotta voimme kehittää palvelua entistä paremmaksi!

Lisätietoja

Henna Ahokas

Työvalmentaja

040 186 7135

Rokkakankaantie 21
41340, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi

Satu Rautiainen

Kehittämiskoordinaattori

040 764 1896

Kuntala Väistö, Laukaantie 14, PL 6
41341 , Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi