Nuorisovaltuusto

Nuorisovaltuusto on Laukaan kunnan yhteistyöelin 13–20–vuotiaille laukaalaisille tai Laukaassa opiskeleville nuorille, joita kiinnostaa edistää nuorten asioita ja osallistua nuoria koskevaan päätöksentekoon.

Nuorisovaltuustoon jäseniä on toimipaikoittain seuraavasti:

  • Laukaan lukio 3 jäsentä
  • Lievestuoreen koulu 2 jäsentä
  • Sydän-Laukaan koulu 3 jäsentä (kausi 2023-2024)
  • Vihtavuoren koulu 3 jäsentä
  • Laukaa POKE 1 jäsen
  • Nuorisotalot (kirkonkylä, Vihtavuori, Lievestuore, Leppävesi) 1 jäsen kustakin nuorisotalosta
  • 18-19-vuotiaille avoimesti haettavalta paikalta 1 jäsen

Jäseniä nuorisovaltuustossa voi olla enintään 17. Nuorisovaltuuston toimikausi on yksi vuosi. Laukaan nuorisovaltuusto aloitti toimintansa syksyllä 2015.

Nuorisovaltuuston kokoonpano ja kokoukset

Laukaan lukio:

Maria Pannula
Niilo Autere
Julia Tanskanen

Lievestuoreen koulu:

Vilppu Hytönen
Silja Ahola

Sydän-Laukaan koulu: 

Alex Nieminen
Meimi Konttinen
Jakob Wallenberg

Vihtavuoren koulu:

Roosa Pannula
Paavo Vesterinen
Osmo Mattila

Kirkonkylän nuorisotalo:

Veeti Tuomaala

Vihtavuoren nuorisotalo:

Peetu Vidgren

Leppäveden nuorisotalo:

Nuutti Peura

Lievestuoreen nuorisotalo:

Mira Huuskonen

Avoin paikka:

Iiro Järvelin

Nuorisovaltuuston kokousajat vuonna 2024 ovat:

Seuraava kokous ke 22.5.2024 klo 15

Hakulomake nuorisovaltuuston jäseneksi

Avoimesti haettava paikka 18-19-vuotiaille laukaalaisille tai Laukaassa opiskeleville nuorille

Kaudelle 2023-2024 oli ensi kertaa avoinna yksi (1) kaikille 18-19-vuotiaille laukaalaisille tai Laukaassa opiskeleville nuorille tarkoitettu paikka. Hakuaika oli 5.-20.9.2023.

Ajankohtaista juuri nyt:

Liikuntahaaste

Nuvan liikuntahaasteen avulla pyritään saamaan laukaalaiset nuoret liikkumaan. Siihen voivat osallistua kaikki Laukaassa asuvat tai opiskelevat nuoret. Haasteen aikana tulee liikkua kahdeksan kertaa ja yhden suoristuksen tulee olla vähintään tunnin mittainen. Liikunnan tulee tapahtua kouluajan ulkopuolella eli koululiikuntaa ei siis huomioida.

Täysi-ikäiset voivat täyttää ja palauttaa lomakkeen sähköisesti, alaikäisten tulee täyttää lomake paperisena, jotta voivat saada huoltajan allekirjoituksen jokaisen suorituskerran kohdalle. Lomakkeen voi palauttaa paperisena kouluille. Kuvan täytetystä paperilomakkeesta tai sähköisesti täytetyn lomakkeen voi palauttaa nuvan sähköpostiin nuorisovaltuusto@laukaa.fi. Lomakkeet tulee olla palautettuna 30.5.2024 klo 15.00 mennessä, jonka jälkeen osallistuneiden kesken arvotaan palkinnot.
Liikunnan riemua!

Nuorisovaltuuston hankeraha

Hankeraha on nuorisovaltuuston keino tukea nuorten ideoita. Rahaa voi hakea nuorille suunnattua tapahtumaa varten tai 4H- tai muuta yritystä varten. Enimmillään rahaa voidaan myöntää 500 €/idea. 

Nuorisovaltuuston hankeraha on tarkoitettu  13 – 20-vuotiaille laukaalaisille nuorille tai nuorisoryhmille nuorille suunnattua tapahtumaa tai 4H-yritystä tai muuta yritystä varten. Huomaa, että nuvan hankerahaa ei myönnetä maksullisille harrastusryhmille. Tarkemmat ohjeet ja rajoitukset löydät hankerahan säännöistä.

 

 

 

 

Tutustu alta löytyviin hakuohjeisiin, lataa hakemuspohja, täytä se ja lähetä nuorisovaltuuston sähköpostiin nuorisovaltuusto@laukaa.fi.

Hankerahaan on jatkuva haku, joka päättyy vuoden 2024 osalta marraskuun lopussa. Voit siis hakea nuvan hankerahaa milloin vain kuluvan vuoden aikana.

Nuorisovaltuusto käsittelee hakemuksen sen saapumista seuraavassa nuvan kokouksessa ja päättää myönnetäänkö idealle hankerahaa ja kuinka paljon. Jos hankerahaa myönnetään, hankerahan hakijalle annetaan tarkemmat toimintaohjeet.

Lisätietoja hankerahasta voit kysyä sähköpostilla osoitteesta nuorisovaltuusto@laukaa.fi.

Hankerahaohjeet ja -hakulomake

Tutustu ja tule mukaan

Mitä nuorisovaltuusto tekee? Laukaan nuorisovaltuuston esittely
Sinäkin voit hakea mukaa nuvaan! Uusi nuorisovaltuusto valitaan joka syksy kouluilta ja nuorisotaloilta.

Nuorisovaltuuston Lahonnut-blogi

Lahonnut-blogi on Laukaan Nuorisovaltuuston blogi, joka toimii kanavana laukaalaisille nuorille saada äänensä kuuluviin liittyen yhteiskunnallisiin asioihin. Siellä julkaistaan myös päivityksiä nuorisovaltuuston toiminnasta.

Blogi on luotu siksi, että meidän mielestämme tavallisia nuoria kuullaan liian vähän asioissa, jotka vaikuttavat oikeasti heidän elämäänsä. Olemmehan me nuoret kuitenkin tulevaisuus, ja monella meistä on oikeaa sanottavaa yhteiskunnallisissa asioissa.
Jos sinä olet yksi näistä, niin rohkeasti vain kirjoittamaan. Ole ensimmäinen! Oman tekstisi voit lähettää osoitteeseen  nuorisovaltuusto (at) laukaa.fi.

Lisätietoja

Maria Pannula

Laukaan nuorisovaltuuston puheenjohtaja 2023-2024

044 999 9860

PL 6
41341, Laukaa

etunimi.sukunimi@gmail.com

Anu Kaasalainen

Palvelupäällikkö

040 640 1771

Kuntala Väistö, Laukaantie 14, PL 6
41341, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi

Nuvan hankeraha

Rahaa voi hakea nuorille suunnattua tapahtumaa tai 4H- tai muuta yritystä varten.

Lue lisää

Lähetä meille sähköpostia

Nuorisovaltuusto somessa

Nuorten Youtube-videokanava

Asiaa ja hupia nuorisovaltuustosta, kouluilta ja työnhausta Laukaan kunnan Youtube-kanavalla. Ota Nuoret-soittolista-seurantaan!

Katso videot