Vaalit

Kunta toimii erilaisten vaalien paikallisena käytännön järjestäjänä. Kunta vastaa kuntavaalien, eduskuntavaalien, presidentinvaalien, aluevaalien ja EU-parlamenttivaalien järjestämisestä alueellaan. Kunnassa on vaaleja varten keskusvaalilautakunta.

Kuntavaalit 2021 tulokset

Äänestysprosentti oli 52,5 %

Tulokset löytyvät Oikeusministeriön tulospalvelussa Kuntavaalit 2021 -sivulla.

Laukaan valtuusto 2021-2025

 • Suomen Keskusta 13 (-1)
 • Suomen Sosialidemokraattinen puolue 10
 • Perussuomalaiset 8 (+5)
 • Kansallinen Kokoomus 4 (-1)
 • Vihreä liitto 3 (-2)
 • Suomen Kristillisdemokraatit 2 (-1)
 • Vasemmistoliitto 2 (-1)
 • Liike Nyt 1 (+1)

Vaalit selkokielellä

Kuntavaalit 13.6.2021

Ehdokkaat

Tutustu ehdokkaisiin ja löydä ehdokkaiden numerot oikeusministeriön tulospalvelussa.

Ennakkoäänestys

Tarkemmat yhteystiedot ja aukioloajat Oikeusministeriön sivulta: Ennakkoäänestyspaikat Laukaassa.

Muista ottaa mukaan henkilöllisyystodistuksesi – myös ajokortti käy. Poliisilaitoksilta saa kotikunnasta riippumatta tarvittaessa maksutta äänestämistä varten väliaikaisen henkilökortin, jos sinulla ei ole muuta henkilöllisyyttä osoittavaa asiakirjaa.

Äänestyspaikoilla noudatetaan yleisiä turvaohjeita koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Äänestäjää suositellaan pitämään yllä 1–2 metrin turvavälejä, käyttämään suu-nenäsuojainta, noudattamaan yskimishygieniaohjeita, ottamaan mukaan oma lyijy- tai kuulakärkikynänsä ja käyttämään tarjolla olevaa käsidesiä. Viivakoodillinen henkilötodistus nopeuttaa rekisteröitymistä. Huomaathan, että passissa ei ole viivakoodia. Ilmoituskortin ei tarvitse olla mukana äänestyspaikalla, kuvallinen henkilötodistus riittää.

Vaalit.fi-sivun ohje: Näin äänestät ennakkoon

Henkilö saa äänestää ennakkoon kotonaan, mikäli hänen kykynsä liikkua ja toimia on siinä määrin rajoittunut, ettei hän pääse kotimaan ennakkoäänestyspaikkaan tai vaalipäivänä äänestyspaikkaan ilman kohtuuttomia vaikeuksia. Lisätietoja äänestämisestä kotona vaalit.fi sivulta tästä linkistä.

Varsinaisen vaalipäivä

Vaalipäivänä voit äänestää vain ilmoituskorttiisi merkityssä äänestyspaikassa. Ilmoituskortti postitetaan sinulle kotiin tai se on luettavissa suomi.fi -palvelussa. Mikäli olet epävarma äänestyspaikastasi tai äänestysoikeudestasi, voit tiedustella asiaa Digi- ja väestötietovirastosta (puh 0295 535 530) tai löydät vaalipäivän äänestyspaikkasi kartalla kotiosoitteen perusteella osoitteessa www.aanestyspaikat.fi www.aanestyspaikat.fi (palvelu on käytössä vain vaalien alla).

Äänestyspaikat ovat auki klo 9.00–20.00. Muista ottaa mukaan henkilöllisyystodistuksesi – myös ajokortti käy. Poliisilaitoksilta saa kotikunnasta riippumatta tarvittaessa maksutta äänestämistä varten väliaikaisen henkilökortin, jos sinulla ei ole muuta henkilöllisyyttä osoittavaa asiakirjaa.

Varsinaisen vaalipäivän äänestyspaikkoihin on tullut muutoksia viime vaaleihin verrattuna.

Vaalit.fi-sivun ohje: Näin äänestät vaalipäivänä

Tulokset

Kunnanhallituksen päätös äänestyspaikoista Laukaan kunnassa vuoden 2021 kuntavaaleissa löytyy tästä linkistä.


Tulevat säännönmukaiset vaalit

 • 23.1.2022 Aluevaalit (neljän vuoden välein)
 • 2.4.2023 Eduskuntavaalit (neljän vuoden välein)
 • 28.1.2024 Presidentinvaalit (kuuden vuoden välein)
 • 9.6.2024 Europarlamenttivaalit (viiden vuoden välein)
 • 13.4.2025 Kuntavaalit (neljän vuoden välein)