Karttapalvelu

Laukaan karttapalvelu löytyy osoitteesta www.laukaa.fi/karttapalvelu . Vaikka kyse on karttapalvelusta, niin palvelun kautta löytyy karttojen lisäksi myös paljon erilaisia kunnan tuottamia palveluita.

Karttalinkki ja omat kohteet, mitä ne ovat?

Karttapalvelusta löytää toiminnot karttalinkkien luomiseksi ja palvelussa voi myös luoda omia karttakohteita. Luodut karttakohteet voi jakaa vaikka ystävien kesken karttalinkin avulla. Omia kohteita voivat olla esim. maastoretken levähdyspaikat, juhlapaikan sijainti tai vaikka pyöräilyreitin kuvaus, jonka käyttäjä haluaa jakaa muiden kanssa.

Karttalinkin voi lähettää joko sähköpostilla tai tehdä karttaupotuksen esimerkiksi omille nettisivuille.

Osoite- ja palveluhaku

Hyvin usein käyttäjä hakeutuu haluamalleen alueelle osoitteen avulla. Karttapalvelussa osoitehaku on hyvin kehittynyt ja käyttäjän ei tarvitse muistaa aivan täsmällistä osoitetta, vaan esim. ”kanto” antaa vaihtoehdot kadunnimille, joihin alkuosa täsmää. Lisäksi voidaan antaa haun perään numero, jolloin saadaan osoitteen tarkka sijainti. Karttapalvelusta löytyy myös palveluhaku, jonka avulla käyttäjä voi selvittää lähialueensa palvelutarjonnan. Palveluista löytyy esim. koulut, päiväkodit, kirjastot, puistot, leikkipaikat, liikuntapaikat sekä terveyspalvelut. Sen lisäksi, että käyttäjä löytää esim. päiväkodin sijainnin, voi hän kohdetta osoittamalla siirtyä suoraan koulun www-sivuille.

Rakentaisinko Laukaaseen?

Karttapalvelusta löydät kätevästi ajan tasaisen tilanteen kunnan rakennuspaikka tarjonnasta sekä myyntiin tulevista rakennuspaikoista. Karttapohjainen tutustuminen rakennuspaikkoihin antaa heti alkumetreillä hyvän kuvan alueesta ja sen palveluista. Kohdetta osoittamalla löydät lisätietoja yksilöidysti jokaisesta rakennuspaikasta.

Kuinka pitkä matka?

Matkanmittaus-toiminto on myös hyvin käyttökelpoinen ja sen avulla käyttäjä voi mitata esimerkiksi työmatkansa tai iltalenkin pituuden.

Tarkemmat ohjeet karttapalvelun käyttöön löydät karttapalvelun selainikkunan vasemman reunan i-kuvaketta klikkaamalla.

Lisätietoja

Timo Takanen

Maanmittausinsinööri

040 6378 040

Kuntala Väistö, Laukaantie 14, PL 6
41341, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi

Laukaan karttapalvelu

  • osoite- ja palveluhaku
  • karttalinkit
  • vapaat tontit
Karttapalvelu