Tapahtuma- ja urheilijatuki

Laukaan kunnan tuki tapahtumille ja urheilijoille on pääsiassa muuta kuin rahallista tukea, esimerkiksi näkyvyyttä Laukaan tapahtumakalenterissa, tapahtumapaikkojen ja -tilojen kunnostamista tai vuokraamista edullisesti. Mahdollinen rahallinen tuki arvioidaan tilannekohtaisesti. Rahallinen tuki maksetaan tapahtuman jälkeen toteutuneista kustannuksista tapahtumajärjestäjän lähettämää laskua vastaan.

Tuemme pääosin laukaalaisia tapahtumia, urheilijoita tai joukkueita. Poikkeustapauksissa kunta voi lähteä mukaan tukemaan kunnan ulkopuolista joukkuetta tai tapahtumaa. Silloin perusteena on merkittävä näkyvyys ja yhteistyökumppanuus tai paikallinen hyöty elinvoiman tai elinkeinotoiminnan näkökulmasta.

Tapahtuma- ja urheilijayhteistyön tulee hyödyttää hakijan lisäksi Laukaan kuntaa.

Tapahtumatuki

Tapahtumatukea voi hakea voi hakea Laukaassa järjestettävään kertaluontoiseen tai toistuvaan, paikallisesti, valtakunnallisesti tai kansainvälisesti merkittävään tapahtumaan. Yhteistyöstä tukee olla hyötyä hakijan lisäksi Laukaan kunnalle.

Tapahtumatuki on tarkoitettu tapahtumajärjestäjien taloudellisen riskin pienentämiseen. Tukea hakevalta tapahtumalta edellytetään seuraavaa:

 • Tapahtuma lisää Laukaan vetovoimaa paikallisesti, valtakunnallisesti tai kansainvälisesti.
 • Tapahtuma tuo Laukaaseen lisää vierailijoita, matkailijoita tai tuloja.
 • Tapahtuma järjestetään monen toimijan yhteistyössä ja se lisää toimijoiden yhteistyötä.
 • Tapahtuma järjestetään Laukaassa.

Tapahtumatukea voidaan myöntää pääsääntöisesti yhteen tapahtumaan vuodessa hakijaa kohden.

Urheilijatuki

Urheilijatukea voidaan myöntää laukaalaiselle tai laukaalaistaustaiselle kansalllisen kärkitason tai maajoukkuetason yksilöurheilijalle tai joukkueelle, joka toimii lajissaan Laukaan edustusjoukkueena korkealla sarjatasolla.

Poikkeustapauksissa kunta voi tukea kunnan ulkopuolista joukkuetta tai tapahtumaa. Silloin perusteena on merkittävä näkyvyys ja yhteistyökumppanuus tai paikallinen hyöty elinvoiman tai elinkeinotoiminnan näkökulmasta. Tutustu ennen tapahtuma- ja urheilijatuen hakemista Laukaan kunnan liikunta-avustuksiin ja niiden myöntämisen ehtoihin. Päällekkäistä tukea ei myönnetä.

Tukea hakevalta urheilijalta tai urheilujoukkueelta edellytetään seuraavaa:

 • Yhteistyöstä on molemminpuolista hyötyä, hakijan lisäksi myös Laukaan kunnalle. Esitä Laukaan kunnan saama hyöty hakemuksessa.
 • Yksilöurheilija kilpailee kansallisella tai kansainvälisellä tasolla (maajoukkue tai vastaava). Urheilujoukkue on lajissaan kunnan edustusjoukkue ja tavoittaa lajin pariin laajan joukon yleisöä.
 • Urheilijatuki on tarkoitettu ensisijaisesti juniori- tai yleisen sarjan urheilijoille.
 • Urheilija ja seura sitoutuvat kansallisiin eettisiin periaatteisiin.
 • Urheilija on Laukaasta tai laukaalaistaustainen / joukkue edustaa laukaalaista seuraa.

Urheilijayhteistyö on monesti muutakin kuin logonäkyvyys edustusasussa. Urheilijayhteistyö voi olla esimerkiksi Laukaan lähettiläänä toimimista sosiaalisessa mediassa tai tapahtumissa, maksuttomien lajitutustumisten tai yleisötapahtumien järjestämistä tai muuta vastaavaa yhteistyötä.

Laukaan kunta haluaa olla tukemassa yhteiskunnallisesti vastuullista ja eettisesti kestävää toimintaa. Tapahtuma- ja urheilijayhteistyöavustusta hakevien yksityishenkilöiden ja yhdistysten tulee olla sitoutuneita kansallisesti kirjattuihin eettisiin periaatteisiin (mm. Suomen Olympiakomitean Reilun Pelin periaatteet ja Suomen Olympiakomitean antidopingohjelma) ja heidän tulee edustaa vastuullista ja esimerkillistä toimintakulttuuria. Lue lisää vastuullisuudesta Suomen Olympiakomitean verkkosivuilta.

Missä tapauksissa urheilijatukea ei makseta?

Jos urheiluseura saa Laukaan kunnan liikunta-avustusta, sen urheilijoiden seura-asuihin kuuluu muutenkin painaa tukijan eli Laukaan kunnan logo. Tukea ei siis myönnetä pelkästään Laukaan kunnan logon painamisesta urheilijan tai joukkueen pelipaitoihin. Hakijan kannattaa tutustua Laukaan kunnan liikunta-avustuksiin ja niiden myöntämisen ehtoihin ennen tapahtuma- ja urheilijatuen hakemista.

Tapahtuma- ja urheilijatuen hakeminen

Haku on jatkuva haku ympäri vuoden. Käsittelemme hakemuset Laukaan kunnan tapahtumayhteistyöryhmässä, joka kokoontuu kerran kuukaudessa pois lukien heinäkuu. Jätäthän hakemuksen mahdollisimman varhaisessa vaiheessa ennen tapahtumaa! Tuki tapahtumille maksetaan tapahtuman jälkeen tuen hakijan lähettämää laskua vastaan.

Tapahtumayhteistyöryhmässä on edustajat kunnan johdosta, vapaa-aikapalveluista, elinkeinotoimesta ja viestinnästä.

Hae tukea täyttämällä oheinen sähköinen hakemus. Tapahtuma- ja urheilijatukea haetaan samalla lomakkeella. Tapahtumayhteistyöryhmä kokoontuu käsittelemään hakemuksia seuraavasti syksyllä 2023 ja keväällä 2024. HUOM. Kesällä 2023 tukihakemuksia ei käsitellä ajalla 21.6. – 31.7.2023.

 • 4.8.2023
 • 18.8.2023
 • 1.9.2023
 • 29.9.2023
 • 27.10.2023
 • 24.11.2023
 • 15.12.2023
 • 19.1.2024
 • 16.2.2024
 • 15.3.2024
 • 12.4.2024
 • 10.5.2024
 • 7.6.2024
 • 18.6.2024

Tapahtuma- ja urheilijayhteistyöhakemus

Tukea voi hakea Laukaassa järjestettävään kertaluontoiseen tai toistuvaan tapahtumaan tai yksilö- tai joukkueurheiluun. Yhteistyöstä tulee olla hyötyä myös Laukaan kunnalle.

Täytä hakemus

Lisätietoja

Heli Peltola

Viestintäpäällikkö

040 620 3318

Kuntala Väistö, Laukaantie 14, PL 6
41341, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi

Salla Turpeinen

Vapaa-aikajohtaja

050 473 0121

Kuntala Väistö, Laukaantie 14, PL 6
41341, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi

Linda Leinonen

Kunnanjohtaja

040 188 0566

Kuntala Väistö, Laukaantie 14, PL 6
41340, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi

Tapahtuma- ja urheilijatuki

Tukea voi hakea Laukaassa järjestettävään kertaluontoiseen tai toistuvaan tapahtumaan tai yksilö- tai joukkueurheiluun.

Tutustu ja hae