Sähköinen lupa-asiointi

Poikkeamis-ja suunnittelutarveluvat haetaan sähköisen asiointipalvelun kautta. Otathan huomioon, että sinun tulee olla ennen luvan hakemista yhteydessä lupavalmistelijaan !

Siirry sähköiseen asiointipalveluun

Sähköinen asiointipalvelu

Asiointipalvelun ohjeistus:

Ensimmäinen käyttökerta vaatii rekisteröitymisen pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella, joilla luodaan käyttäjätunnus ja salasana. Käyttäjätunnuksena toimii sähköpostiosoite. Saat sähköpostiisi vahvistuslinkin käyttäjätunnuksen aktivoinnille. Aktivointilinkin saapumisessa voi olla viive tai linkki saattaa mennä roskapostikansioon.

Käyttäjätunnus lukkiutuu, jos asiointipalveluun yrittää kolmesti kirjautua väärillä tunnuksilla. Käyttäjätunnus on lukittuna vuorokauden ajan. Asiointipalvelu antaa ilmoituksen milloin kirjautumista voi kokeilla seuraavan kerran.

Asiointipalvelu ohjaa hakemuksen täytössä ja hakee tarpeelliset kiinteistö-, osoite- ja kaavatiedot sekä olemassa olevien rakennusten tiedot suoraan tietokannasta.

Muista pysähtyä ja lukea ohjeet asiointipalvelun käyttämiseksi. Sinisistä i-merkeistä saat lisätietoa kyseisestä kohdasta, kun viet hiiren merkin päälle.

Varmista, että hakemukselle on lisätty vähintään pakollisiksi merkityt liitteet ennen kuin jätät hakemuksen. Tarvittaessa lupavalmistelija palauttaa hakemuksen täydennettäväksi.

Asiointipalvelu toimii asiakkaan ja lupavalmistelijan välisenä kommunikointivälineenä. Asiointipalvelun kautta voit lähettää viestin suoraan hakemuksen käsittelijälle. Lisäksi kohdasta ”Viranomaisen yhteystiedot” näet hakemuksen käsittelijän muut yhteystiedot.

Käyttöoikeudet -välilehdellä voit antaa lupahakemuksellesi luku- tai muokkausoikeuksia hankkeen eri osapuolille, esimerkiksi suunnittelijoille. Käyttäjätunnuksena toimii sähköpostiosoite, jolla henkilö kirjautuu asiointipalveluun.

Käyttöoikeuden voi antaa vain henkilölle, joka on rekisteröitynyt palvelun käyttäjäksi, joten varmista ennen käyttöoikeuden lisäämistä, että annat oikeuksia rekisteröityneelle henkilölle.

Vaikka hankkeen osapuoli olisi rekisteröitynyt Jyväskylän asiointipalvelun käyttäjäksi, tulee hänen erikseen rekisteröityä Laukaan asiointipalvelun käyttäjäksi.

Naapurit-välilehdelle voit itse lisätä kuultavat naapurit ja lähettää heille sähköisen kuulemisen tai voit pyytää naapuritietojen julkaisemista.

Maankäytön lupavalmistelija pyytää tarvittaessa kuulemaan lisää naapureita.

Mari Holmstedt

Kaavoitusjohtaja

0400 317 759

Kuntala Väistö, Laukaantie 14, PL 6
41341, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi