Asumisoikeusasunnot

Asumisoikeusasunto on vuokra-asumisen ja omistusasumisen välimuoto. Maksamalla asumisoikeusmaksuna 15 % hankintahinnasta ja sen jälkeen kuukausittain käyttövastiketta saa oikeuden hallita asuntoa omistusasunnon tapaan. Asuntoa ei voi lunastaa omaksi, mutta asumismuotona se on turvallinen.

Asumisoikeusasuntoa voivat hakea kaikki 18 vuotta täyttäneet henkilöt. Edellytyksenä on, että et omista kohtuullisen asumistason mukaista omistusasuntoa paikkakunnalla, eikä sinulla ole riittäviä varoja sellaisen hankkimiseen. Varallisuusehto ei koske yli 55-vuotiailta hakijoilta eikä asumisoikeusasunnosta toiseen vaihtavilta hakijoita. Asumisoikeusasuntoihin ei ole tulorajoja.

Asumisoikeuden haltijaksi valitun tulee käyttää huoneistoa vakinaisena asuntonaan. Erityisestä syystä voit kuitenkin luovuttaa asunnon kokonaan toisen käyttöön enintään kahdeksi vuodeksi.

Asumisoikeuskohteet Laukaassa

Avain Asumisoikeus Oy:llä on kirkonkylässä, Tyvelänniemen järvimaisemissa, kaksi rivitalokohdetta:

Ristonniementie 3-5, asunnot peruskorjattu vuonna 2020
kaksiot 5 kpl, 51-56,5 m2
kolmiot 4 kpl, 72,5 – 83 m2
neliöt 2 kpl, 95,5 m2

Ristonniementie 7-9
kaksiot 5 kpl, 51-56,5 m2
kolmiot 3 kpl, 72,5 – 83 m2
neliöt 2 kpl, 95,5 m2

Kohteisiin ilmoittaudutaan osoitteessa: Vapaudenkatu 48-50, 40100 Jyväskylä, puh. 040 640 4802 / Avain Asuntomyynti,
sähköposti: myynti.jyvaskyla@avainyhtiot.fi

Lisätietoja asunnoista nettisivuilta: www.avainasunnot.fi.  

Varttuneiden asumisoikeusyhdistys Jasolla on kirkonkylällä kohde Laukaan Ilona osoitteessa Arwidssonintie 11.

Kahdessa kerrostalossa on kaikkiaan 48 asuntoa, joista 36 eri kokoisia kaksioita ja 12 kolmiota. Asuntojen koot vaihtelevat 40,5 m2 – 61,5 m2 välillä. Asunnoissa ei ole huoneistokohtaista saunaa.

Asunnot on tarkoitettu 55-vuotta täyttäneille. Taloissa toteutetaan yhteisöllistä toimintamallia, jonka mahdollistaa talon yhteiset tilat ja toimintaa koordinoiva toiminnanohjaaja. Talojen yhteisöllisyys on mahdollisuus ei velvollisuus. Pakkoa osallistumiseen ei ole, kukin osallistuu juuri siihen toimintaan mihin haluaa ja jaksaa osallistua.

Lisätietoa kohteesta ja hakemisesta löytyy Varttuneiden asumisoikeusyhdistys Jason nettisivuilta: www.jasoasunnot.com tai puhelimitse Anna Maunula puh. 050 439 5122, sähköposti sanna.maunula@jasoasunnot.com. Käyntiosoite Jason toimistoon on Sepänkatu 4 A, 40100 Jyväskylä, 1. kerros.

 

TA-Asumisoikeus Oy:llä on Laukaan kirkonkylässä asumisoikeustalo osoitteessa Laukaantie 21. Sijainti on keskeinen, ja kaikki kunnan palvelut ovat kävelyetäisyydellä.

Kerrostalo on valmistunut elokuussa 2021, ja siinä on 33 asuntoa. Asunnot ovat erikokoisia kaksioita ja kolmioita. Kaksiot ovat kooltaan 43–58,5 m² ja kolmiot 66,5–70,5 m². Asunnoissa on lasitettu parveke ja suurimmassa osassa asunnoista on myös oma sauna. Kiinteistö on savuton.

Lisätietoja kohteesta löytyy ja hakijaksi voi ilmoittautua osoitteessa www.ta.fi. Lisätietoja saa myös TA-Yhtiöiden asiakaspalvelukeskuksesta, p. 045 7734 3777, info@ta.fi.

TA-Yhtiöiden Jyväskylän toimisto palvelee osoitteessa Keskustie 18 D (2. krs), 40100 Jyväskylä.

Näin haet asumisoikeusasuntoa

Asumisoikeusasuntoa varten haetaan järjestysnumero siitä kunnasta, jonka alueelta asumisoikeusasuntoa haetaan. Saadakseen asumisoikeusasunnon Laukaasta hakija toimittaa järjestysnumerohakemuksen kunnan teknisten palvelujen toimistoon. Mikäli hakemuksessa on sähköpostiosoite niin järjestysnumero ilmoitetaan hakijalle sähköpostitse, muussa tapauksessa kirjeitse.

Hakemuksia järjestysnumeron saamista varten voi jättää jatkuvana hakuna kunnalle. Hakulomakkeita saa kunnan neuvonnasta tai teknisten palvelujen toimistosta sekä alla olevasta linkistä. Mikäli käytät sähköisesti täytettävää lomaketta, muista tallentaa lomake, kun olet täyttänyt siihen tietosi. Täytetyn lomakkeen voi toimittaa sähköpostin liitteenä. Lomake palautetaan os. Laukaan kunta, tekniset palvelut Pl 6, 41341 Laukaa tai tekninentoimi@laukaa.fi.

Hakemuksia järjestysnumeron saamista varten voi jättää jatkuvana hakuna kunnalle. Hakulomakkeita saa kunnan neuvonnasta tai teknisten palvelujen toimistosta sekä alla olevasta linkistä. Mikäli käytät sähköisesti täytettävää lomaketta, muista tallentaa lomake, kun olet täyttänyt siihen tietosi. Täytetyn lomakkeen voi toimittaa sähköpostin liitteenä. Lomake palautetaan os. Laukaan kunta, tekniset palvelut Pl 6, 41341 Laukaa tai tekninentoimi@laukaa.fi.

Asumisoikeuden järjestysnumerohakemus

Sen jälkeen, kun järjestysnumero on saatu, hakija ilmoittautuu sille talonomistajalle, jonka omistamasta talosta asumisoikeusasuntoa haetaan ja samalla yksilöidään haluttu asunto. Kunnan antama järjestysnumero ilmaisee hakijan aseman samasta asunnosta kiinnostuneiden hakijoiden kanssa.

Laukaassa asumisoikeusasuntoja omistavat: Avain Asumisoikeus Oy, Varttuneiden asumisoikeusyhdistys Jaso ja TA-Asumisoikeus. Yhteystiedot asuntohakemuksen tekemistä varten löytyvät tältä sivulta kohdasta Asumisoikeuskohteet Laukaassa.

Asumisoikeudesta luovuttaessa asukas saa sijoittamansa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna. Käyttövastikkeesta tulee vastata siihen saakka, kun asumisoikeus on siirtynyt uudelle asukkaalle tai talon omistajalle.

Asumisoikeussopimusta voi käyttää myös asunnon rahoitukseen otetun  lainan vakuutena. Asumisoikeusasuntoa tulee käyttää omana vakituisena asuntona. Erityisestä syystä voit kuitenkin luovuttaa asunnon kokonaan toisen käyttöön enintään kahdeksi vuodeksi.

Lisätietoja

Hely Harju

Hallinto- ja talouspäällikkö

040 848 4125

Kuntala, Laukaantie 14, PL 6
41341, Laukaa

hely.harju@laukaa.fi