Venepaikat

Laukaan kunnalla on eri puolilla Laukaata 742 vuokrattavaa laituri- ja soutuvenepaikkaa. Tutustu venepaikkoihin ja hae paikkaa.

Laukaan kirkonkylä

Tässä Laukaan kirkonkylän sataman kartta, josta näkee myös laitureissa olevien venepaikkojen numerot.

Leppävesi
Lievestuore
Vihtavuori
Haja-asutusalueet

Venepaikan hakeminen ja vuokraus

Venepaikkaa haetaan sähköisellä venepaikkahakemuksella tai postitse venepaikkahakemus-lomakkeella lähettämällä se osoitteeseen Laukaan kunta, tekniset palvelut, Laukaantie 14, Pl 6, 41341 Laukaa. Hakemuksen voi käydä täyttämässä myös Laukaan kunnan neuvonnassa Laukaantie 14, 41341 Laukaa.

Sähköinen venepaikkahakemus

Hae tästä

Venepaikat vuokrataan toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella. Venepaikan vuokra laskutetaan vuosittain, huhti-toukokuun aikana. Kesän aikana vuokrattujen venepaikkojen maksu laskutetaan välittömästi sopimuksen teon yhteydessä. Riippumatta siitä, mihin aikaan vuodesta sopimus on tehty, lähetetään lasku automaattisesti seuraavana vuonna. Venepaikkalaskun maksamatta jättäminen ei ole irtisanominen, joten muistathan irtisanoa venepaikkasi, mikäli sille ei ole enää tarvetta. Venepaikan irtisanominen tehdään mieluiten sähköpostilla.

Lisää vuokrauksesta ja venepaikoista venepaikkasäännössä 2023. Maksumuistutuksen ja perinnän hoitaa Revire Perintä Oy.

Venepaikkojen hakemista ja käyttöä säätelee kunnan venepaikkasääntö. Venepaikkamaksuista päättää tekninen lautakunta. 

HUOM!  Mikäli toimitat venepaikkahakemuksen sähköpostin välityksellä, ota huomioon, että kyseessä on avoin internet-sähköposti, jossa viestin lähettäjää ei voida tunnistaa eikä viestiä salata. Suojaamattoman sähköpostiyhteyden kautta ei ole suositeltavaa lähettää arkaluonteisia henkilötietoja.

 • Tekninen lautakunta vahvistaa venepaikoista perittävät vuokrat ja venepaikkojen vuokrausehdot.
 • Venepaikat vuokrataan toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella siihen asti kunnes se irtisanotaan. Venepaikka irtisanotaan sähköpostilla tai puhelimitse.
 • Venepaikka haetaan venepaikkahakemus-lomakkeella.
 • Venepaikkan vuokra laskutetaan vuosittain, aina huhtikuun alussa. Kesän aikana vuokrattujen venepaikkojen maksu laskutetaan välittömästi sopimuksen teon yhteydessä. Riippumatta siitä, mihin aikaan vuodesta sopimus on tehty, lähetetään lasku automaattisesti seuraavan vuoden huhtikuussa, ellei paikkaa ole irtisanottu.
 • Osalla venepaikoista on mahdollisuus sähkön käyttöön. Tilapäinen ja vähäinen sähkön käyttö kuuluu venepaikkojen hintaan ( alle 50 kWh/vuosi), mutta jatkuvasta  sähkön käytöstä on sovittava erikseen. Jatkuvasta sähkön käytöstä laskutetaan kulloinkin voimassa olevan taksan mukaan kerran vuodessa.
 • Maksumuistutuksen ja perinnän hoitaa Sarastia Perintä Oy.
 • Jo suoritettua venepaikkamaksua ei palauteta vaikka venepaikkaa ei käytettäisikään.
 • Venepaikan haltijan on välittömästi ilmoitettava osoitemuutoksista, sekä venettä koskevien tietojen muutoksesta Laukaan kunnan yhdyskuntateknisille palveluille. Yhdyskuntatekniset palvelut eivät vastaa haltijan virheellisistä osoitetiedoista aiheutunutta paikan menetystä.
 • Venepaikan vuokraaminen edelleen tai luovuttaminen kolmannelle osapuolelle on kielletty.
 • Laukaan kunnan yhdyskuntateknisillä palveluilla on oikeus katkaista vuokrasuhde, mikäli venepaikan vuokraaja ei noudata vuokrausehtoja.
 • Lukollisilla porteilla varustetuilla venepaikoilta peritään avainpanttimaksu, joka palautetaan venepaikan takaisin luovutuksen yhteydessä.
 • Venepaikan leveys tulee olla 0,4 m leveämpi kuin vene on, veneen ja aisan väliin tulee mahtua lepuuttajat.
 • Vene tulee kiinnittää asianmukaisella tavalla, ettei se vahingoita muita veneitä tai laiturirakennelmia.
 • Satama- ja venepaikka-alueilla tulee noudattaa yleistä järjestyslakia ja siisteyttä
 • Soutuvenepaikoilla (tela-alueella) vuokraajan tulee hoitaa oman paikkansa siisteys ja estää venepaikan pusikoituminen.
 • Tilapäinen, lyhytaikainen sähkönkäyttöoikeus kuuluu kirkonkylän ja Lievestuoreen satamien venepaikkojen hintaan ja on tarkoitettu mm. akkujen lataukseen ,huolto- ja korjaustöihin (alle 50 kWh/vuosi). Jatkuvasta sähkönkäytöstä (esim.lämmitys) on sovittava erikseen ja sähköstä veloitetaan kulloinkin voimasa olevan taksan mukaaan..
 • Yhdyskuntatekniset palvelut pidättää itselleen oikeuden tarpeen vaatiessa muuttaa veneiden sijoittelua venesatamissa, esimerkiksi veneiden koon perusteella.
 • Puutteista tai vahingoista tulee ilmoittaa välittömästi, yhdyskuntateknisille palveluille, kunnan palautepalvelun kautta. Palautepalvelu: laukaa.trimblefeedback.com
 • Veneen omistaja/haltija vastaa huolimattomuudesta aiheutuneista vahingoista ja kustannuksellaan korjaa aiheutuneet vahingot.
 •  Laukaan kunta ei vastaa veneille aiheutuneista, erilaisten luonnonilmiöiden aiheuttamista vahingoista.
 • Asemakaava-alueilla, yhdyskuntatekniset palvelut kuljettaa pois hylättynä omaisuutena veneet, jotka on kiinnitetty laitureihin tai jätetty satama-, uimaranta- tai venepaikka-alueille ilman lupaa. Yhdyskuntatekniset palvelut antaa edellä mainitulle omaisuudelle siirtokehotteen, jonka mukaan omaisuus on siirrettävä pois 14 vuorokauden kuluessa siirtokehotuksen antamisesta. Mikäli veneen omistaja ei ole tiedossa, kiinnitetään siirtokehotus veneeseen. Mikäli omistaja / haltija ei reagoi siirtokehotukseen määräajassa, siirtää yhdyskuntatekniset palvelut tällaisen omaisuuden teknisen varikon alueelleen.
 • Omistajalla tai haltijalla on mahdollisuus lunastaa talteen otettu omaisuus puolen vuoden sisällä siirtokehotteen antamispäivämäärästä, maksamalla Laukaan kunnan yhdyskuntateknisille palveluille omaisuuden siirto ja käsittelykustannukset, yhteensä 150 € (alv 0 %). Lunastustilanteessa on esitettävä tosite omistusoikeudesta. (esim. ostokuitti, veneen rekisteritodistus tai muu luotettava selvitys, josta omistusoikeus ilmenee).
 • Laukaan kunnan yhdyskuntatekniset palvelut kuuluttaa talteen otetut veneet Laukaa-Konnevesi lehdessä. Jos omistaja / haltija ei lunasta omaisuuttansa ilmoitetussa määräajassa, siirtyy omaisuuden omistus / hallintaoikeus Laukaan kunnalle. Laukaan kunnan yhdyskuntateknisillä palveluilla on oikeus myydä omaisuus tarjousten perusteella lunastuspäivän jälkeen.

Hinnasto

Alla vuoden 2024 venepaikkahinnasto. Huomioithan, että Kirkonkylän satamassa sekä Lievestuoreen Luikkalahdessa on eri hinnat kuin muissa satamissa. Mukana myös vierasvenesataman hinnasto.

Veneenlaskupaikat

Ilveslahti, Seppäläntie 186
Savio, Saviontie 1244 (TYÖNALLA)
Vuontee, Saviontie 508

Jokiniemi, Venesatamantie 4
Satama, Satamatie 3

Haarlanranta, Majaniementie 6a
Tarvaala, Rantakyläntie 89 (TYÖNALLA)

Leinola, Lossitie 35
Allunlahti, Allunlahdentie 129

Äijälä, Särkeläntie 91

Ratsuranta, Valkolantie 36

Palvelusta vastaa

Venepaikkavaraukset ja laskutus
Hanna Harjula

vs. Hallinto- ja talouspäällikkö, tekniset palvelut

040 0890 378

Kuntala, Laukaantie 14, PL 6
41341, Laukaa

hanna.harjula@laukaa.fi

Kunnossapito ja rakentaminen
Paula Nieminen

Puistomestari

040 182 6011

Laukaantie 14, PL 6
41341 , Laukaa

paula.nieminen@laukaa.fi

Lievestuore
Arto Manninen

Aluetyönjohtaja

0400 463 175

Kuntala, Laukaantie 14, PL 6
41341 , Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi

Uutiset

08.07.2024 | Asuminen, Yhdyskuntatekniikka
Polttoainetta jälleen saatavilla Laukaan satamasta
20.06.2024 | Asuminen, Yhdyskuntatekniikka
Laukaan sataman polttoainejakelu avautuu arviolta 6.7.2024
16.05.2024 | Asuminen, Yhdyskuntatekniikka
Laukaan sataman matonpesupaikka uusittu