Laukaan kunnan liikenneturvallisuus

Uusi tieliikennelaki astui voimaan 1.6.2020

Tässä liikenneturvallisuustoimijan tiedotteessa esitellään lain tuomia muutoksi, ja mukana on asiaa myös moottoripyöräilystä ja sähköpotkulautailusta. Tutustuthan – uusi tieliikennelaki on hyvä tilaisuus kerrata liikennesääntöjä kokonaisuudessaan! Tiedotteeseen koottuja aineistolinkkejä voi myös hyödyntää lisäopiskelun tueksi.

Liikenneturvallisuus

Laukaan kunnan alueella on tapahtunut vuosien 2005–2016 välisenä aikana 371 poliisin tietoon tullutta henkilövahinko-onnettomuutta, joissa on loukkaantunut yhteensä 348 ja kuollut 23 ihmistä. Loukkaantumisista ja liikennekuolemista 216 tapahtui henkilöautolla liikenteessä olleille, 70 mopoilijoille ja moottoripyöräilijöille ja 29 jalankulkijoille ja pyöräilijöille.

Liikenneturvallisuustyöryhmä

Kunnan liikenneturvallisuustyötä koordinoidaan ja edistetään poikkihallinnollisessa liikenneturvallisuustyöryhmässä. Työryhmän toiminta on ennen kaikkea koordinoivaa: konkreettisten toimien suunnittelua, tehtävien jakamista edelleen, liikenneturvallisuuteen liittyvää viestintää, liikenneturvallisuustilanteen seurantaa jne. Työryhmän toiminnassa painopiste on liikennekasvatuksessa ja viestinnässä sekä eri hallintokuntien päivittäisessä liikennekasvatustyössä eri ikäryhmien parissa. Myös liikenneympäristön turvallisuuteen liittyviä kysymyksiä käsitellään tarpeen mukaan.

Laukaan liikenneturvallisuustyöryhmä kokoontuu kaksi kertaa vuodessa. Työryhmän apuna toimii Keski-Suomen liikenneturvallisuustoimija.

Hyödyllisiä linkkejä ja materiaaleja

Lisätietoja

Kirsi Kalliokoski

Katurakennusmestari, yhteydenotot ke-pe klo 9-12

040 653 0524

Kuntala, Laukaantie 14, PL 6
41341 , Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi

Uutiset

08.07.2024 | Asuminen, Yhdyskuntatekniikka
Polttoainetta jälleen saatavilla Laukaan satamasta
20.06.2024 | Asuminen, Yhdyskuntatekniikka
Laukaan sataman polttoainejakelu avautuu arviolta 6.7.2024
16.05.2024 | Asuminen, Yhdyskuntatekniikka
Laukaan sataman matonpesupaikka uusittu