Laukaan satama

Laukaan satama tarjoaa monipuolisesti palveluja ja tekemistä niin veneilijöille kuin vierailijoille. Laukaan satamasta löydät korkeatasoiset vierasvenesatamapalvelut, venepaikat, satamakahvilan sekä runsaasti tapahtumia ja tekemistä erityisesti kesäaikaan.

Sataman viihtyisältä puistoalueelta löytyy mm.

 • padelkenttä
 • asfaltoitu pienoisautojen RC-rata (vapaassa käytössä)
 • leikkipuisto
 • 5-väyläinen frisbeegolf-rata
 • lapsiperheiden suosima uimaranta
 • matonpesupaikka
 • nähtävyytenä vanha kirkkovene

Satamakahvila tarjoaa ruokaisia annoksia, sekä pientä kahviherkkua makeannälkään ja tietenkin jäätelöä! Kahvilasta saa vuokrattua koko perheelle sopivia pihapelejä ja jos vesille tekee mieli, tarjolla on myös Sup-lautoja ja vesijettejä vuokralle. Kahvilassa sekä sataman ympäristössä järjestetään erilaisia tapahtumia pitkin kesää ja myös livemusiikista pääsee nauttimaan. Tarkemmat tiedot Satamakahvilan aukioloajoista ja tapahtumista  www.laukaansatama.fi tai puhelimitse numerosta 050 5664 962.

Keiteleen kanavareitin varrella sijaitseva Laukaan satama on monipuolinen asukkaiden ja matkailijoiden vapaa-ajanviettopaikka. Laukaan keskustan palvelut kauppoineen ovat sataman vieressä kävelyetäisyydellä. Kirkonkylän nähtävyyksistä Laukaan kirkko ja Kalluntalon museokylä ovat piipahdusetäisyydellä satamasta.

Satamasta pääsee myös tutustumaan Keiteleen kanavareittiin Jyväskylään sekä Suolahteen suuntautuvilla risteilyillä.

Talvisin satamassa on avantouintipaikka ja käynti Saraaveden jääladuille sekä Saraakallioiden kalliomaalauksille jää- ja säätilanteen salliessa.

Vierasvenesatama

Viihtyisä satama-alue sekä kirkonkylän palveluiden läheisyys ovat sekä veneilijöiden, että karavaanareiden mieleen. Vierailijoille on käytössä Hilma-polkupyörä, joka löytyy Satamakahvilan edustalta. Lainapyörän tunnistaa Laukaan kunnan logoista ja avaimen saa Satamakahvilasta. Hyppää siis pyörän selkää ja lähde tutustumaan lähiympäristöön!

Vierasvenepaikat: 

 • 22 aisa- tai poijupaikkaa
 • yöpyminen 14€/vrk/venekunta (sis. wc:n ja suihkun käytön)
 • Saunamaksu 15€ (2h)
 • Pyykinpesu ja -kuivaus 6€/krt
 • Täyden palvelun kierrätyspiste roskien lajitteluun

Varustelulaituri: polttoaineenjakelu, juomavesiposti, septi- ja pilssivesi-imuri, sähköpisteet, veneluiska ja nostopaikka.

Asuntoautot ja -vaunut

Laukaan satamassa on mahdollista yöpyä asuntoautossa ja -vaunussa. Paikoitusalue on aivan Satamakahvioin läheisyydessä ja wc- ja suihkutilat löytyvät kahvion yhteydestä. Varaukset Matkaparkki-sovelluksen kautta.

 • yöpyminen 14€/vrk (sis. wc:n ja suihkun käytön)
 • Saunamaksu 15€ (2h)
 • Pyykinpesu ja -kuivaus 6€/krt

Satamassa on elämää talvellakin

Satama on suosittu avantouintipaikka. Uintiavanto on käytettävissä heti jäiden tultua ja on käytössä siihen saakka, kunnes Satamakahvio avautuu keväällä. Avannon pumppu pitää huolen siitä, että avanto pysyy auki kovimmillakin pakkasilla. Satamakahvilan alakerrassa on käytettävissä pukuhuone, johon voi lunastaa avaimen Laukaan Vattitoimistosta. Avaimen pantti on 17 euroa ja kausimaksu 22 euroa. Tiedustelut Vapaa-aikatoimistosta.

Vapaa-aikatoimisto

050 315 3500

Kuntala Väistö, Laukaantie 14, PL 6
41341, Laukaa

vattitoimisto@laukaa.fi

Palautetta

Voit lähettää satamaa koskevat kysymykset ja huomiot yhdyskuntatekniikan yksikköön kunnan palautepalvelun kautta.

Lisätietoja

Jan Viilos

Yhdyskuntatekniikan päällikkö

040 583 5320

Kuntala Väistö, Laukaantie 14, PL 6
41341 , Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi

Venepaikkavaraukset

Hanna Harjula

Toimistosihteeri

040 0890 378

Kuntala, Laukaantie 14, PL 6
41341, Laukaa

hanna.harjula@laukaa.fi

Laukaan satama

Satamatie 3
41340, Laukaa

Visit Laukaa -matkailupalvelut

Visit Laukaan logo

Siirry palveluun