Laukaan satama

Laukaan satamasta löytyvät kahvila, venepaikat sekä monipuoliset vierasvenesatama-palvelut. 

Laajalla  puistoalueella  sijaitsevat liikenne- ja leikkipuisto, minigolfrata sekä pienoisautojen RC-rata. Myös uimaranta, mattojenpesu-paikka sekä vanha kirkkovene kuuluvat tämän vapaa-ajanvietto-keitaan palveluihin.

Keskellä Keiteleen kanavaa sijaitseva Laukaan satama, Sararanta, on monipuolinen vapaajanviettopaikka sekä korkeatasoinen vierasvenesatama. Satama ja Rantapuisto muodostavat saumattoman vapaa-ajan keitaan, jossa viihtyy koko perhe. Alueella on pientä väkeä riemastuttava Pikku Kakkosen leikkipuisto sekä liikennepuisto. Minigolfrata ja asfaltoitu pienoisautojen RC-rata vetävät puoleensa myös aikuisia.

Suosittu matonpesupaikka toimii nyt entistä ehompana ja vuotuisen pesu-urakan päätteeksi voi pulahtaa uimaan ja nauttimaan satamakahvilan antimia tai omia eväitä vaikkapa nuotiopaikalla. Kirkonkylän nähtävyyksistä Laukaan kirkko ja Kalluntalon museokylä ovat piipahdusetäisyydellä satamasta.

Sataman kahvila on avoinna 1.5.-29.8.2021. Tarkemmat tiedot aukioloajoista ja tapahtumista  www.laukaansatama.fi tai puh. 014 267 5928

Satamasta pääsee myös tutustumaan Keiteleen kanavareittiin Jyväskylään sekä Suolahteen suuntautuvilla risteilyillä.

Vierasvenesatama

Kirkonkylän palveluiden läheisyys ja toiminnalliseksi rakennettu viihtyisä ympäristö ovat veneilijälle mieleen jääviä tekijöitä satamasta.

Vieraspaikat: 22 aisa- tai poijupaikkaa. Yöpyminen 10,00 €/vrk/venekunta sisältää wc:n ja suihkun.
Varustelulaituri: polttoaineenjakelu, juomavesiposti, septi- ja pilssivesi-imuri, sähköpisteet, veneluiska ja nostopaikka
Huoltotilat: wc, suihkut, pyykinpesu ja kuivaus, sauna, puhelin, kirjelaatikko, täyden palvelun kierrätyspiste

Satamassa on elämää talvellakin

Sataman uintiavanto otetaan käyttöön kun jäät tulevat! Avaimen Satamakioskin alakerrassa olevaan pukuhuoneeseen voi lunastaa Vattitoimistosta. Avaimen pantti 17,00 € ja kausimaksu 22,00 €. Tiedustelut Vapaa-aikatoimistosta.

Vapaa-aikatoimisto

050 315 3500

Kuntala Väistö, Laukaantie 14, PL 6
41341, Laukaa

Palautetta

Voit lähettää satamaa koskevat kysymykset ja huomiot yhdyskuntatekniikan yksikköön kunnan palautepalvelun kautta.

Lisätietoja

Kalevi Lahtonen

Puistomestari

0400 411 765

PL 6
41341, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi

Venepaikka varaukset

Irma Leppisaari

Toimistosihteeri

040 0890 378

Kuntala, Laukaantie 14, PL 6
41341, Laukaa

irma.leppisaari@laukaa.fi