Olet täällä

Liikenneturvallisuus

Uusi tieliikennelaki astui voimaan 1.6.2020
Tässä liikenneturvallisuustoimijan tiedotteessa esitellään lain tuomia muutoksi, ja mukana on asiaa myös moottoripyöräilystä ja sähköpotkulautailusta. Tutustuthan – uusi tieliikennelaki on hyvä tilaisuus kerrata liikennesääntöjä kokonaisuudessaan! Tiedotteeseen koottuja aineistolinkkejä voi myös hyödyntää lisäopiskelun tueksi.

Liikenneturvallisuus
Laukaan kunnan alueella on tapahtunut vuosien 2005–2016 välisenä aikana 371 poliisin tietoon tullutta henkilövahinko-onnettomuutta, joissa on loukkaantunut yhteensä 348 ja kuollut 23 ihmistä. Loukkaantumisista ja liikennekuolemista 216 tapahtui henkilöautolla liikenteessä olleille, 70 mopoilijoille ja moottoripyöräilijöille ja 29 jalankulkijoille ja pyöräilijöille.

Liikenneturvallisuustyöryhmä
Kunnan liikenneturvallisuustyötä koordinoidaan ja edistetään poikkihallinnollisessa liikenneturvallisuustyöryhmässä. Työryhmän toiminta on ennen kaikkea koordinoivaa: konkreettisten toimien suunnittelua, tehtävien jakamista edelleen, liikenneturvallisuuteen liittyvää viestintää, liikenneturvallisuustilanteen seurantaa jne. Työryhmän toiminnassa painopiste on liikennekasvatuksessa ja viestinnässä sekä eri hallintokuntien päivittäisessä liikennekasvatustyössä eri ikäryhmien parissa. Myös liikenneympäristön turvallisuuteen liittyviä kysymyksiä käsitellään tarpeen mukaan.

Laukaan liikenneturvallisuustyöryhmä kokoontuu kaksi kertaa vuodessa. Työryhmän apuna toimii Keski-Suomen liikenneturvallisuustoimija.

Onko mielessäsi liikenneturvallisuuteen liittyvä kysymys tai aloite? Ota yhteyttä Laukaan liikenneturvallisuustyöryhmän puheenjohtajaan: janne.laiho@laukaa.fi

 

Hyödyllisiä linkkejä ja materiaaleja

• Liikenneturvan eri-ikäisille suunnatut sivut
• Liikenneturvan eri kulkutavoille suunnatut sivut
• Vinkkejä vanhempainyhdistyksille liikenneturvallisuustyöhön
• Rautatieturvallisuus
• Poliisin liikenneturvallisuussivut
• Tietopankki kävelyn ja pyöräilyn edistämisestä
• Viisaita valintoja työmatkaliikkumiseen
• Ikänsä ratissa -aineisto

 

 

 

Palvelusta vastaa