Olet täällä

Omakotitalotontit

Perhe kodin pihalla Laukaassa

Vapaat heti varattavissa olevat tontit löydät karttapalvelusta!


Asuinalueet:

Laajalahti (Laukaan kirkonkylä)
Laajalahden asuinalue sijaitsee Laukaan kirkonkylän pohjoisosassa Saraaveden rannalla, Keitele-Päijänne-kanavareitin varrella. Alueelle tulee oma uimaranta ja venevalkama sekä leikkipuisto. Vuonna 2019 alue kasvaa pohjoiseen. Etäisyyksiä: päiväkoti 1,6 km, koulu 2,4 km, kauppa 2,5 km

Video:

Kuhamäki/Brittilänranta (Vihtavuori)
Kuhamäen uusi asuinalue rakentuu peltojen ja metsien keskelle Vihtavuoren taajamaan. Tilavat tontit ja runsaat lähimetsät tuovat alueen rikkaan luonnon ulkoilureitteineen kotiovelle. Alueelle on valmistunut syksyllä 2018 uusi hirsirakenteinen päiväkoti (Pilke luontopäiväkoti Tähtiniitty). Etäisyyksiä: päiväkoti 0,2 km, koulu 0,9 km, kauppa 1,3 km

Lahnajärvi (Laukaan kirkonkylä)
Suosittu Lahnajärven asuinalue rakentuu Laukaan kirkonkylän eteläosaan, Lahnajärven rantamaisemiin. Kataanmäen ulkoilureitit ja yhteys Metsoreitistöön ovat aivan alueen vieressä. Etäisyyksiä: päiväkoti 1,4 km, koulu 2,7 km, kauppa 2,2 km

Havainnekuvat:
Lounaasta kaukaa
Lounaasta läheltä
Luoteesta
Pohjoisesta

Raita-aho (Lievestuore)
Raita-ahossa Lievestuoreen rauhallisessa taajamassa tontit ovat tilavia ja edullisia. Tervamäen koulu ja vuonna 2012 valmistunut päiväkoti sijaitsee alueen vieressä. Lievestuoreen keskustaan palveluineen on matkaa 1,3 km. Lähellä ovat myös avara Lievestuoreenjärvi sekä suosittu Mustavuoren ulkoilualue. Laurinkylän koulu on juuri laajennettu ja uudistettu. Etäisyyksiä: päiväkoti 0,5 km, leikkipuisto 0,7 km, Tervamäenkoulu (esiopetus ja luokat 1-2) 0,5 km, Laurinkylän koulu (luokat 3-9) 1,6 km, kauppa 1,3 km, uimaranta 1,5 km, Mustavuoren ulkoilualue 6,0 km


Tontteja haetaan tonttihakemuksella. Hakemus tulee toimittaa allekirjoitettuna maankäyttöosastolle joko henkilökohtaisesti, postitse tai skannattuna sähköpostilla.
Käyntiosoite: Laukaantie 14, Laukaa kk
Postisoite: PL 6, 41341 Laukaa
Sähköposti: kaavoitus[at]laukaa.fi

Tontit varataan noin 6 kuukaudeksi rakennushankkeen suunnittelua varten. Varausmaksu on 350 euroa ja se hyvitetään kaupanteon yhteydessä maksettuna kauppahintana. Muussa tapauksessa varausmaksua ei hyvitetä tai palauteta.

Varausmaksuun sisältyy sähköinen karttapaketti rakennushankkeen suunnittelua varten. Karttapaketti sisältää asemakaavakartan ja -määräykset (pdf), tonttikartan (pdf), katu- ja vesihuoltosuunnitelman (pdf), pohjakartan (dwg) sekä kadun tasausviivakorot (dwg).

Rakentaja vastaa kustannuksellaan rakennushankkeen toteuttamiseen liittyvistä rakenteellisista ratkaisuista sekä mahdollisten maaperätutkimusten suorittamisesta. Maaperätutkimuksen tarpeellisuudesta voi olla yhteydessä kunnan rakennusvalvontaan. Maaperätutkimuksen saa tehdä varausaikana sen jälkeen, kun varausmaksu on maksettu.

Tontin varaaja voi halutessaan vuokrata tontin kaupanteon sijaan, jolloin varausmaksu jää kunnalle korvauksena varauksesta aiheutuneista kuluista. Perusvuokra on 5 % kauppahinnasta ja sitä tarkistetaan vuosittain elinkustannusindeksin muutoksella. Vuokralainen voi halutessaan lunastaa vuokratontin omakseen 10 vuoden kuluessa vuokra-ajan alkamisesta, jolloin lunastushinta määräytyy alkuperäisestä kauppahinnasta ja lunastushetkeen lasketusta elinkustannusindeksin muutoksesta. Poikkeuksena Vihtavuoren AO-kortteli 159 (Kuusiranta 7 ja Kuusiranta 9) ja Laajalahden AO-korttelit 1213-1214 (Taivaankaari), jotka luovutetaan ainoastaan myymällä.

Kauppakirja tai maanvuokrasopimus allekirjoitetaan varausaikana sen jälkeen, kun rakennuslupahakemus on jätetty ja annettu riittävä selvitys rakentamisen aloittamisesta.

Kunnan luovuttamilla tonteilla on rakentamisvelvoite. Uudisrakennus on saatava kolmen vuoden kuluessa kaupanteosta tai vuokra-ajan alkamisesta siihen kuntoon, että sinne voi muuttaa asumaan. Rakentamatonta tonttia ei saa myydä eteenpäin kalliimmalla kauppahinnalla eikä rakentamattoman tontin vuokraoikeutta saa luovuttaa eteenpäin ilman kunnan kirjallista suostumusta. Kaikki luovutusehdot löydät sopimusmalleista (kauppakirjamalli, maanvuokrasopimusmalli).

Luovutuksen saaja vastaa tontin lohkomiskustannuksista. Kunta perii lohkomiskuluina 1020 euroa (v. 2019) maanvuokrasopimusten yhteydessä ja kaupanteon yhteydessä silloin, kun tontti on etukäteen lohkottu omaksi kiinteistöksi. Lohkomattomien tonttien (määräala) kaupoissa ostaja vastaa kustannuksista suoraan Maanmittauslaitokselle.

Ostaja maksaa kaupanvahvistajan palkkion 120 euroa (v. 2019) kaupanteon yhteydessä.


Liittymien hintoja:

Sähköliittymät

Laukaa, Vihtavuori, Leppävesi:
Sähköverkon omistaa Elenia Oy. Liittymien hinnat voit tarkistaa täältä.

Lievestuore:
Sähköverkon omistaa Järvi-Suomen Energia Oy. Liittymien hinnat voit tarkistaa täältä.

Vesihuoltoliittymät

4250 euroa, sis. alv 24 % (talon koko alle 100 m²)
5664 euroa, sis. alv 24 % (talon koko 100-250 m²)
7081 euroa, sis. alv 24 % (talon yli 250 m²)
Verkkoyhtiö: Laukaan Vesihuolto Oy, www.laukaa.fi/tietoa-laukaasta/laukaan-vesihuolto-oy 

Kunta ei vastaa hintatietojen oikeellisuudesta. Hinnat varmistettava kyseiseltä verkkoyhtiöltä.

 

Palvelusta vastaa