Olet täällä

Omakotitontit

Naurava tyttö keinussa

Vapaat heti varattavissa olevat tontit löydät karttapalvelusta! Tutustu Laukaan asuinalueisiin ja vapaisiin tontteihin neljässä päätaajamassamme:

Myytävänä nyt! Rantatontti omakotirakentajalle Laajalahdessa, huuda tonttia 20.9. mennessä klo 19 mennessä: https://huutokaupat.com/2093642
Vihtavuori: Kuhamäen asuinalue – vapaasti haettavissa
Leppävesi: Korpelan uusi asuinalue  – uusia tontteja tulossa syksyllä 2020
Laukaan kirkonkylä: Laajalahden asuinalue ja Lahnajärven omakotialue
Lievestuore: Raita-ahon omakotialue

Tilaa omakotiuutisia Laukaasta

 

Rakenna koti Laukaaseen

 

Laukaassa asut yksilöllisesti palvelujen lähellä. 19 000 asukkaan Laukaassa on tutkitusti Keski-Suomen tyytyväisimmät asukkaat. Laukaassa nautit taajama-asumisen helppoudesta ja Laukaan maaseutumaisesta sydämellisyydestä. Laukaa on tunnettu runsaasta tapahtumatarjonnasta, ulkoilureiteistä ja harrastusmahdollisuuksista. Esimerkiksi lapsille Laukaan kunta järjestää joka vuosi 30 teemaleiriä, puhumattakaan urheiluseurojen, muiden yhdistysten ja yritysten tarjonnasta. Laukaa onkin mieluinen asuinympäristö sekä palveluja ja yhteyksiä arvostavalle että maaseudun rauhaa ja tilaa etsiville.

Laukaassa omakotirakentajille on

 • tilavat, kohtuuhintaiset tontit; myös tontin vuokrausmahdollisuus
 • palvelut lähellä: päiväkoti, koulu, kirjasto ja kaupat
 • turvalliset, uudet tai peruskorjatut koulut joka taajamassa
 • sujuvat liikenneyhteydet ja kevyen liikenteen väylät

Laukaan kunnassa on neljä taajamaa ja kymmeniä aktiivisia kyliä: Laukaan kirkonkylässä koulukeskuksen laajennushanke on kovassa vauhdissa ja keskusta kehittyy, Lievestuoreella toimii uusi Laurinkylän koulu, Vihtavuoressa on meneillään koulukeskuksen perusparannus ja laajennus ja Leppävedellä on uusi alakoulu ja uuden liikuntapuiston rakentaminen on käynnistynyt.  

 

Omakotitontteja neljässä taajamassa

 

Laukaan uudet asuinalueet sijaitsevat taajamissa palvelujen lähellä. Taajamia on neljä: Laukaan kirkonkylä, Vihtavuori, Leppävesi ja Lievestuore. Tutustu Laukaan asuinalueisiin ja tontitarjontaan ja löydä viihtyisä ja tilava tontti kodillesi!

 

Kuhamäen uudet tontit Vihtavuoressa

  Kuhamäen uusi asuinalue 2020

   

  Kuhamäki Laukaan Vihtavuoressa on lapsiperheiden turvallinen ja luonnonläheinen asuinalue. Se rakentuu peltojen ja metsien keskelle Vihtavuoren taajamaan. Tilavat tontit ja runsaat lähimetsät tuovat alueen rikkaan luonnon ulkoilureitteineen kotiovelle. Kuhamäen ulkoilualue polkuineen, laavu ja uimaranta ovat asuinalueen vieressä. Alueelle valmistui syksyllä 2018 uusi hirsirakenteinen  Pilke-luontopäiväkoti Tähtiniitty. Kuhamäen läheisyydessä on myös kaunis ja kallioinen Iso-Kuhajärvi, jossa on kesällä mahdollista meloa, soutaa ja uida ja talvella pilkkiä sekä luistella ja hiihtää luonnonjäällä. Vihtavuoren taajaman kauppa, koulu ja urheilupuisto ovat kävelymatkan päässä. Kuhamäestä Laukaan kirkonkylään on autolla 5 minuutin ja Jyväskylään 15 minuutin matka. Kuhamäki tarjoaa taajama-asumisen helppoutta ja luonto alkaa kotiovelta. 

  Vuonna 2020 Kuhamäen asuinalue laajenee 21 uudella tontilla. Tonttien koot ovat 1116 - 1691 m² ja hinnat 28–35 000 €. Omakotitontin voi myös vuokrata. Tonteille pääsee rakentamaan 1.8.2020.

  ETÄISYYKSIÄ PALVELUIHIN:

  • Päiväkoti 0,2 km
  • Vihtavuoren koulukeskus 0,9 km
  • Kauppa 1,3 km
  • Vihtavuoren liikuntapuisto 1,1 km
  • Kirjasto ja muut palvelut Laukaan kirkonkylässä 5 km

  Kuhamäen tonttiesite 
  Kuhamäen asemakaava
  Brittilänrannan tonttiesite
   

  Korpelan uudet omakotitontit Leppävedellä, tulossa syksyllä 2020

   

  Havainnekuva Korpela Leppavesi Laukaa 2020

   

  Tulossa oleva Korpelan asuinalue sijaitsee Leppäveden taajaman pohjoisosassa. Leppävesi on viihtyisää, lapsiperheiden suosimaa aluetta ja liikkumista rakastavien unelmapaikka. Viereen rakentuva Leppäveden liikuntapuisto tarjoaa monipuoliset puitteet ulko- ja sisäliikuntaan sekä erilaisiin tapahtumiin. Korpelasta on kivenheitto Metsoreitille, joka on Jyväskylästä Laukaan läpi Äijälään kulkeva tunnettu ulkoilureitistö.

  Leppävedeltä on lyhyt matka ja hyvät kulkuyhteydet Jyväskylään sekä lentokentälle. Laukaan kirkonkylään matkaa on autolla 15 minuuttia.

  Korpelan uudet omakotitontit on kaavoitettu entisen urheilukentän paikalle. Ensimmäisessä vaiheessa tontteja tulee tarjolle 13 kpl. Tontit ovat kooltaan 1033 - 1267 m2. Korpean uudet tontit tulevat myyntiin syksyllä 2020.

  ETÄISYYKSIÄ PALVELUIHIN:

  • Päiväkoti Viilinki 0,6 km, Leppäveden päiväkoti 1,1 km, Päiväkoti Merikarhu 2 km
  • Esikoulu ja alakoulun luokat 1-3 1,1 km
  • Alakoulun luokat 4-6 1,8 km
  • Kauppa 1,6 km

  Korpelan omakotitonttiesite

   

  Laajalahden omakotitontit, Laukaan kirkonkylä

   

   

  Myytävänä! Rantatontti omakotirakentajalle Laukaan kirkonkylässä 20.9. saakka 

  Laukaan kirkonkylässä, Laajahden asuinalueella, osoitteessa Taivaankaari 8, myydään omakotitontti. Tontti myydään huutokaupat.com -palvelussa. Huutokauppa päättyy 20.9.2020 klo 19.00. Tontin lähtöhinta on 106.025 euroa ja tontti myydään eniten tarjoavalle. 

  Laajalahden omakotialue sijaitsee Laukaan kirkonkylän pohjoisosassa kauniin kapeikkoisen Saraaveden rannalla, joka on osa Keitele-Päijänne-kanavareittiä. Alueella on oma uimaranta ja venevalkama sekä leikkipuisto. Ulkoilureitit Laukaan kirkonkylälle ja Metsoreittiä pitkin Peurunkaan tarjoavat upeat liikuntamahdollisuudet ympäri vuoden.

  Laajalahdessa on tarjolla vapaasti varattavissa olevia tontteja. Tontteja on sekä myytäväksi että vuokrattavaksi. Loppukesällä 2020 myyntiin tulee mukavalla paikalla oleva rantatontti omakotitalorakentamista varten. Tontti myydään huutokaupalla www.huutokaupat.com-palvelussa.

  Jyväskylään Laukaan kirkonkylästä ajaa 20–25 minuuttia ja Äänekoskelle 25 min.

  ETÄISYYKSIÄ PALVELUIHIN:

  • Päiväkoti 1,6 km
  • Koulu 2,4 km
  • Kaupat 2,5 km

   

  Lahnajärven omakotitontit, Laukaan kirkonkylä

   

  Havainnekuva Lahnajärvi

   

  Lahnajärven suosittu omakotialue rakentuu Laukaan kirkonkylän eteläosaan, Lahnajärven rantamaisemiin. Kataanmäen kuntorata ja yhteys Metsoreitistöön ovat aivan alueen vieressä ja Lahnajärven rannassa on uimapaikka. Laukaan kirkonkylän keskusta on noin 2 kilometrin päässä ja sieltä löydät kattavasti kaikki perheen tarvitsemat palvelut ja runsaasti harrastusmahdollisuuksia. Alueella on vapaana muutamia omakotitontteja ja pientalotontti. Tonttien hinnat alkaen 21 000 €. Tontin voi myös vuokrata.

  Jyväskylään Lahnajärveltä ajaa 20 minuutissa ja Äänekoskelle 30 minuuutissa.

   ETÄISYYKSIÄ PALVELUIHIN:

   • Päiväkoti 1,4 km
   • Koulut 2,7 km
   • Kaupat ja muut palvelut 2,2 km

   Lahnajärven omakotialueen havainnekuvat a) lounaasta kaukaa, b) lounaasta läheltäc) luoteesta ja d) pohjoisesta

    

   Raita-ahon omakotitontit, Lievestuore

    

   Raita-ahon omakotitonttien havainnekuva

   Raita-ahossa Lievestuoreen rauhallisessa taajamassa tontit ovat tilavia ja edullisia. Tervamäen koulu ja vuonna 2012 valmistunut päiväkoti sijaitsee alueen vieressä. Lievestuoreen keskustaan palveluineen on matkaa 1,3 km. Lähellä ovat myös avara Lievestuoreenjärvi sekä suosittu Mustavuoren ulkoilualue. Laurinkylän laajennettu ja uudistettu koulu on koko Lievestuoreen taajaman keskus tapahtumineen ja siellä palvelevat koulun lisäksi kirjasto ja kuntosali.

   ETÄISYYKSIÄ PALVELUIHIN:

   •  Päiväkoti 0,5 km
   • Leikkipuisto 0,7 km
   • Laurinkylän koulu (luokat 1–9 ) 1,6 km
   • Kauppa 1,3 km
   • Uimaranta 1,5 km
   • Mustavuoren ulkoilualue 6,0 km

   Raita-ahon omakotitonttiesite


    

   Hae omakotitonttia


    

   Liittymien hintoja – sähkö- ja vesiliittymät

    

   Sähköliittymät
   Laukaa, Vihtavuori, Leppävesi:
   Sähköverkon omistaa Elenia Oy. Liittymien hinnat voit tarkistaa täältä.

   Lievestuore:
   Sähköverkon omistaa Järvi-Suomen Energia Oy. Liittymien hinnat voit tarkistaa täältä.

   Vesihuoltoliittymät
   4250 euroa, sis. alv 24 % (talon koko alle 100 m²)
   5664 euroa, sis. alv 24 % (talon koko 100 – 250 m²)
   7081 euroa, sis. alv 24 % (talon yli 250 m²)
   Verkkoyhtiö: Laukaan Vesihuolto Oy

   Kunta ei vastaa hintatietojen oikeellisuudesta. Hinnat tulee varmistaa kyseiseltä verkkoyhtiöltä.

    

   Palvelusta vastaa