Olet täällä

Puistot ja leikkipaikat

Iloisesti nauravia ja leikkivä lapsia sekä kuulumisia vaihtavia vanhempia. Tämä on tuttu näky leikkipaikoilla, jotka tarjoavat ajanviettopaikan niin lapsille, kuin heidän vanhemmilleenkin. Lapsille avautuu tilaisuus päästä leikkimään ja toteuttamaan itseään turvallisessa ympäristössä iästä riippumatta.

Laukaan alueelta löytyy 38 kappaletta kaikkien asukkaiden käyttöön tarkoitettuja julkisia leikkipaikkoja.

Pappilan puiston leikkipaikka sekä kivikehä asuntomessualueella.

Leikkiminen on lasten työtä. Julkiset leikkipuistot tarjoavat turvalliset puitteet lapsille liikkumiseen, leikkimiseen ja mukavaan yhdessäoloon.  Leikkipaikkojen sijoittelu Laukaan kunnan taajama-alueilla on pyritty toteuttamaan siten, että niiden tavoitettavuus olisi mahdollisimman tasapuolista kaikille lapsiperheille.

Leikkipuistojen välineet täyttävät niille asetetut turvallisuusstandardit. Huomioitavaa on, että kaikki leikkipaikkojen välineet eivät ole tarkoitettu kaikenikäisille lapsille. Esimerkiksi korkeimpiin välineisiin pääsy on tehty vaikeaksi, jotta aivan pienimmät lapset eivät niihin pääsisi. Vastaavasti pienten välineet tehdään ahtaiksi. Leikkipaikkojen turvallisuutta valvotaan ja välineet tarkastetaan määräajoin. Vastuu lasten valvomisesta on kuitenkin aina vanhemmilla.

Suurin osa leikkipaikoista sisältää välineitä sekä pienemmille, että isommille lapsille. Jotkin puistot on kuitenkin suunniteltu tiettyjen erityisryhmien käyttöön, näitä ovat esimerkiksi Laukaan kunnan skeittimonttu, Liikennepuisto sekä vanhusten virikepuisto (Kaaripuisto)

Kaikilta leikkipaikoilta löytyy opastekyltti, josta selviää muun muassa leikkipaikan nimi, osoite sekä hätänumero.

Kurkkaa leikkipaikkojen osoitteet täältä!

Leikkipaikoilla ei ole talvikunnossapitoa.

Yhteisiä sääntöjä leikkipuistojen käyttäjille

  • Koirien ja muiden eläimien tuominen leikkipuistoihin on järjestyslain mukaan kielletty
  • Roskat kuuluvat roskakoriin, eivät maahan
  • Mikäli havaitset puutteita tai esimerkiksi rikkoutuneita välineitä, ilmoitathan siitä välittömästi leikkipuiston ylläpitäjälle (yhteystiedot löytyvät opastekyltistä sekä tämän sivun alareunasta)
  • Hauskanpito ja leikkiminen on ehdottomasti sallittua!

Palvelusta vastaa