Olet täällä

Joukkoliikenne

Jyväskylän seudun joukkoliikenteen vihreä linkki 41 Leppävedellä matkalla Laukaan kautta Äänekoskelle.

Koronaviruksen aiheuttamista poikkeusajan järjestelyistä lähemmin Jyväskylän linkki-sivustolla.

Joukkoliikenteen järjestäjä
Linkki-paikallisliikenteen järjestämistehtävistä Jyväskylän seudulla  vastaa Jyväskylän kaupungin henkilökuljetusryhmä. Joukkoliikenteen palveluja koskevista asioista tehdään päätökset joukkoliikennejaostossa, jossa on edustettuna seudun kunnat Jyväskylä ( 4 jäsentä), Laukaa ( 2 jäsentä) ja Muurame ( 1 jäsen).

Liikennöinti on kilpailutettu ja linjojen ajamisesta vastaa Jyväskylän Liikenne Oy. Laukaa-Jyväskylä -välin linjaa 41 ajavat myös Koivuranta Oy:n bussit.

Liput hinnat ja vyöhykkeet
Paikallisliikenteessä on käytössä Waltti-lippujärjestelmä. Waltti-liput kelpaavat sekä Jyväskylän Liikenne Oy:n että Koivuranta Oy:n liikennöimillä vuoroilla.

Tarkempia tietoja Jyväskylän seudun paikallisliikenteestä, linjoista, vyöhykerajoista, Waltti-järjestelmän lipputuotteista ja -hinnoista löytyy Jyväskylän linkki-svuilta.

Laukaasta lähtevien ja Laukaaseen saapuvien linja-autovuorojen aikataulut ja liikennöitsijät löytyvät  matkahuollon aikatauluhaulla tai Moovit-sivustolta.Paikallisliikenteen (linjat 41, 42 ja 43) aikataulut löytyvät myös Jyväskylän linkki-sivustosta.

Lievestuore – Laukaa -linja
Lievetuoreen ja Laukaan väliä kulkee palvelu-ja asiointilinja viitenä päivänä viikossa kuusi kertaa päivässä. Linjan aikataulu löytyy tästä.

Lievestuore-Laukaa -linja on mukana waltti-järjestelmässä ja linjalla on voimassa mm. eläkeläisille on halvemmat matkat klo 9-14 välisenä aikana. Lievestuore- Laukaa väli on samaa maksuvyöhykettä ja matkojen hinta määräytyy 1 vyöhykkeen mukaisesti. Aikuisen henkilön kertamaksu tällä linjalla on 3 e/matka matkan pituudesta riippumatta, lasten lipun kertamaksu on 1,50 e/matka. Kausilippua tai arvolippua käyttämällä yhden matkan hinta voi paljon matkustavalla olla vielä huomattavasti halvempi kuin kertamaksu. Lippujen hinnoista ja maksujärjestelmästä lisää vasemalla olevasta Jyväskylän kaupungin linkki-sivustosta.

Palvelusta vastaa