Olet täällä

Asumisoikeusasunnot

Olohuone.jpg

Asumisoikeusasuntoa voivat hakea kaikki 18 vuotta täyttäneet henkilöt. Asumisoikeusasuntoihin ei ole tulorajoja ja varallisuusrajatkin ovat poistuneet kaikilta yli 55-vuotiailta hakijoilta sekä asumisoikeusasunnosta toiseen vaihtavilta hakijoilta.

Laukaassa asumisoikeusasuntoja on kirkonkylässä Tyvelän alueella 21 kpl osoitteessa Ristonniementie 3-5 ja Ristonniementie 7-9.  Asumisoikeusasuntojen omistaja on valtakunnallinen Avain Asumisoikeus Oy, jonka sivuilta löytyvät yksityiskohtaisemmat tiedot asunnoista ja niiden hakemisesta.

Varttuneiden asumisoikeus

Varttuneiden asumisoikeusyhdistys Jasolla on kirkonkylällä kohde Laukaan Ilona osoitteessa Arwidssonintie 11.  Kahdessa kerrostalossa on kaikkiaan 48 asuntoa,  36 kaksiota ja 12 kolmiota.  Asunnot on tarkoitettu 55-vuotta täyttäneille. Asuntoja voi hakea jatkuvasti ja jäädä odottaman sopivaa vapautuvaa asuntoa.  Lisätietoa kohteesta ja hakemisesta löytyy Varttuneiden asumisoikeusyhdistyksen Jason nettisivuilla: www.jasoasunnot.com tai Maiju Luukkola puh. 040 160 4333.

Uutena toimija Laukaassa on TA-Asumisoikeus Oy, jonka kohde rakennetaan osoitteeseen Laukaantie 21.  Asuntojen on arvioitu valmistuvan syyskuussa 2021. Kerrostalo käsittää 33 asuntoa, joiden koot vaihtelevat 43 – 70,5 m2. Asuntojen ensimmäinen hakuaika on 24.9.-12.10.2020, jonka jälkeen kohteeseen jatkuva haku. Tarkempia tietoja kohteesta TA-asumisoikeus Oy:n sivuilta osoitteessa TA.fi.

Asumisoikeusasuntojen hakeminen
Asumisoikeusasuntoa varten haetaan järjestysnumero siitä kunnasta, jonka alueelta asumisoikeusasuntoa haetaan. Hakemuksia järjestysnumeron saamista varten voi jättää jatkuvana hakuna kunnalle. Hakulomakkeita saa kunnan neuvonnasta tai teknisten palvelujen toimistosta sekä alla olevasta linkistä. Mikäli käytät sähköisesti täytettävää lomaketta, muista tallentaa lomake, kun olet täyttänyt siihen tietosi. Täytetyn lomakkeen voi toimittaa sähköpostin liitteenä. Lomake palautetaan os. Laukaan kunta, tekniset palvelut Pl 6, 41341 Laukaa tai tekninentoimi@laukaa.fi . Viraston ollessa kiinni, voi t jättää postia väistötilan ulko-oven vieressä oelvaan postilaatikoon.
Huom! Kunnanviraston väistötilan ulko-ovet ja neuvonta ovat auki klo 9-13. Viraston ollessa kiinni, voi t jättää postia väistötilan ulko-oven vieressä olevaan postilaatikoon. 

Sen jälkeen, kun järjestysnumero on saatu, hakija ilmoittautuu sille talonomistajalle, jonka omistamasta talosta asumisoikeusasuntoa haetaan ja samalla yksilöidään haluttu asunto. Kunnasta saatu järjestysnumero ei siis vielä tarkoita sitä, että jonotatte kohteeseen, vaan sinne tulee täyttää oma hakemus.

Tällä hetkellä asumisoikeusasuntoja Laukaassa on kahdella toimijalla: Avain Asumisoikeus Oy:llä ja Jasolla Laukaan Ilona. Lisätietoa Laukaan asunnoista alla olevista linkeistä.

Asumisoikeuden järjestysnumerohakemus

Avain Asumisoikeus Oy
Laukaan Ilona
TA-Asumisoikeus Oy

HUOM!  Mikäli toimitat asumisoikeuden järjestysnumerohakemuksen sähköpostin välityksellä, ota huomioon, että kyseessä on avoin internet-sähköposti, jossa viestin lähettäjää ei voida tunnistaa eikä viestiä salata. Suojaamattoman sähköpostiyhteyden kautta ei ole suositeltavaa lähettää arkaluonteisia henkilötietoja.

Palvelusta vastaa

Puhelinnumero(t): 
045 7734 3777
Asiakaspalvelu: TA-Asumisoikeus Oy, Keskustie 18 D, 40100 Jyväskylä. Arkisin klo 8-16.
Sähköpostiosoite: