Olet täällä

Asumisoikeusasunnot

Olohuone.jpg

Asumisoikeusasuntoa voivat hakea kaikki 18 vuotta täyttäneet henkilöt. Asumisoikeusasuntoihin ei ole tulorajoja ja varallisuusrajatkin ovat poistuneet kaikilta yli 55-vuotiailta hakijoilta sekä asumisoikeusasunnosta toiseen vaihtavilta hakijoilta.

Laukaassa asumisoikeusasuntoja on tällä hetkellä ainoastaan kirkonkylässä Tyvelän alueella 21 kpl osoitteessa Ristonniementie 3-5 ja Ristonniementie 7-9.  Asumisoikeusasuntojen omistaja on valtakunnallinen Avain Asumisoikeus Oy, jonka sivuilta löytyvät yksityiskohtaisemmat tiedot asunnoista ja niiden hakemisesta.

Asumisoikeusasuntojen hakeminen

Asumisoikeusasuntoa varten haetaan järjestysnumero siitä kunnasta, jonka alueelta asumisoikeusasuntoa haetaan. Hakemuksia järjestysnumeron saamista varten voi jättää jatkuvana hakuna kunnalle. Hakulomakkeita saa kunnan teknisten palvelujen toimistosta tai kunnan neuvonnasta sekä alla olevasta linkistä. Lomake palautetaan os. Laukaan kunta, tekniset palvelut Pl 6, 41341 Laukaa tai tekninentoimi@laukaa.fi

Sen jälkeen, kun järjestysnumero on saatu, hakija ilmoittautuu sille talonomistajalle, jonka omistamasta talosta asumisoikeusasuntoa haetaan  ja samalla yksilöidään haluttu asunto. Tällä hetkellä asumisoikeusasuntoja Laukaassa on vain Avain Asumisoikeus Oy:llä, jonka sivuilta löydät lisätietoa Laukaan asunnoista.

Varttuneiden asumisoikeus

Varttuneiden asumisoikeusyhdistys Jason kohde Laukaan Ilona kirkonkylällä on valmistunut syyskuussa osoitteessa Arwidssonintie 11.  Kahdessa kerrostalossa on kaikkiaan 48 asuntoa,  36 kaksiota ja 12 kolmiota.  Asunnot on tarkoitettu 55-vuotta täyttäneille. Asuntoja voi hakea jatkuvasti ja jäädä odottaman sopivaa vapautuvaa asuntoa.  Lisätietoa kohteesta ja hakemisesta löytyy Varttuneiden asumisoikeusyhdistyksen Jason nettisivuilla: www.jasoasunnot.com.
Asuntoa haettaessa tarvitaan asumisoikeuden järjestysnumero. Kunnasta saatu järjestysnumero ei siis vielä tarkoita sitä, että jonotatte Jason kohteeseen vaan sinne tulee täyttää oma hakemus.

Asumisoikeuden järjestysnumerohakemus

Avain Asumisoikeus Oy
Laukaan Ilona

HUOM!  Mikäli toimitat asumisoikeuden järjestysnumerohakemuksen sähköpostin välityksellä, ota huomioon, että kyseessä on avoin internet-sähköposti, jossa viestin lähettäjää ei voida tunnistaa eikä viestiä salata. Suojaamattoman sähköpostiyhteyden kautta ei ole suositeltavaa lähettää arkaluonteisia henkilötietoja.

Palvelusta vastaa