Olet täällä

Koira Laukaassa

Järjestyslain mukaan koira on pidettävä kytkettynä, kun sen kanssa liikutaan taajama-alueella.

Koiran ja kissan omistajan on pidettävä huolta siitä, että eläin ei pääse lainkaan yleiselle uimarannalle, lasten leikkipaikalle, toriaikana torille, urheilukentälle tai yleiselle hiihtoladulle. 

Koira

Koirankakkapussitelineet

Ympäri Laukaan kunnan taajamia on asennettu telineitä TiksPac-koirankakkapusseille. Telineitä on 15 kpl. Telineiden sijainti ilmenee alla löytyvistä karttakuvista. TiksPac-konsepti käsittää TiksPac-aseman ja -koirankakkapussit. Konsepti on kunnalle maksuton, mutta kunnan tehtävänä on varmistaa, että jokaisella asemalla on aina saatavilla pusseja.

Konseptin sponsoreina on yrityksiä, joiden logo on esillä asemassa. Yritykset tukevat paikallisympäristön parantamispyrkimyksiä samalla kun osoittavat olevansa sitoutuneita yhteiskuntavastuuseen. Koiran omistajat voivat ottaa kakkapusseja ilmaiseksi telineestä.

Vihreä koiratarra kertoo jäteastian käyttöluvasta

Laukaan kunta on painattanut vihreitä koirankakkaroskis.fi –kampanjatarroja. Omakotitalon kuivajäteastiaan liimattu tarra kertoo asuinalueen koiranulkoiluttajille siitä, että kyseisen talon roskikseen saa tiputtaa siistejä koirankakkapusseja. Tarroja voi noutaa maksutta Kuntalasta, Lievestuoreen kirjastosta ja Leppäveden kirjastosta.

koirankakkaroskis.fi

Muistathan myös, että Laukaassa koirankakkapusseja saa laittaa jokaiseen kadunvarsi- ja puistoroskikseen.

Lisätietoa aiheesta: www.koirankakkaroskis.fi.

Kartat

Alla olevista kartoista löytyy Laukaan kunnan koirankakkaroskikset ja -pussiautomaatit. Roskikset on merkitty punaisella pallolla ja telineet, joissa maatuvia koirankakkapusseja tarjolla, sinisellä kolmiolla. Kartat aukeavat suuremmiksi klikkaamalla kuvasta.

 

 

 

 

Koirapuisto

Koirapuisto on tulossa Laukaan kirkonkylälle osoitteeseen Laajalahdentie 14. Rakentaminen aloitetaan vuoden 2019 aikana. Lievestuoreen koirapuiston rakentamiseen varaudutaan entisen sellutehtaan kuitualtaiden maisematöiden ja alueen suunnittelun edetessä. (Tekninen lautakunta 16.1.2018 § 4)

Koirien uittopaikka

Laukaassa ei ole virallista koirien uittopaikkaa. Koiria ei saa uittaa virallisilla uimarannoilla.

Koirista järjestyslaissa

Järjestyslaki 14 §

Koirakuri

Yleisen järjestyksen ja turvallisuuden säilymiseksi koiran omistajan tai haltijan on:

1. pidettävä koira taajamassa kytkettynä;

2. pidettävä huolta, ettei koira pääse yleiselle uimarannalle, lasten leikkipaikaksi varatulle alueelle, toriaikana torille, kuntopolulle tai muulle sen kaltaiselle juoksuradalle kytkemättömänä, yleiseen käyttöön kunnostetulle ladulle tai urheilukentälle, jollei se ole erikseen sallittua;

3. pidettävä huolta siitä, että koiran uloste ei jää ympäristöön hoidetulla alueella taajamassa.

Mitä 1 momentin 1 ja 2 kohdassa säädetään, ei koske virantoimituksessa käytettävää valtion omistamaa koiraa, vartiointitehtävässä olevaa vartijan koiraa, palvelutehtävässä olevaa koulutettua pelastuskoiraa, liikuntavammaisen avustajakoiraa eikä näkövammaisen opaskoiraa.

Mitä 1 momentin 1 kohdassa säädetään, ei koske suljettua pihaa, koirien harjoituspaikkaa eikä erityisesti osoitettua aidattua jaloittelualuetta. Koiran tulee kuitenkin näissäkin paikoissa olla omistajansa tai haltijansa valvonnassa.

Mitä 1 momentin 2 kohdassa säädetään, koskee myös kissaa. Mitä 1 momentin 1 ja 2 kohdassa säädetään, koskee myös hevosta sekä soveltuvin osin muuta koti- tai lemmikkieläintä.

 

Palvelusta vastaa

Palvelut, joista voisit myös olla kiinnostunut

Laukaan kunta isäntäkuntana tuottaa eläinlääkintäpalvelut Laukaan lisäksi myös Äänekoskelle ja Konnevedelle.
Eläinsuojelun tarkoituksena on suojella eläimiä kärsimykseltä, kivulta ja tuskalta ja edistää eläinten hyvinvointia ja hyvää kohtelua.
Jos tavoitat ilman omistajaa irrallaan olevan koiran tai kissan, ota yhteyttä löytöeläintarhan pitäjään.