Olet täällä

Laukaan Vuokrakodit Oy

Laukaan Vuokrakodeilla on reilut 600 vuokra-asuntoa. Asunnoista  yli puolet sijaitsee kirkonkylässä ja loput kunnan muissa taajamissa Lievestuoreella, Vihtavuoressa ja Leppävedellä. Suurin osa asunnoista on rivitaloasuntoja, vanhemmassa asuntokannassa on myös kerrostaloja.

Vuositasolla asuntoja valmistuu ja vapautuu uusien asukkaiden käyttöön reilut 200 kpl. Asunnon hakijoiden kokonaismäärä on vuoden aikana ollut noin 500. Keskimäärin joka kolmas hakija saa kunnan vuokra-asunnon. Asuntojen vuokrat vaihtelevat asunnon iän ja peruskorjausvuoden mukaan 8,97 - 10,43 €/m2/kk. Asunnoista peritään takuuvuokraa 300-500 € asunnon koon mukaan. Mikäli hakijan luottotiedot eivät ole kunnossa, päätetään asukasvalinnasta tapauskohtaisesti. Vuokran maksamiseen voi hakea asumistukea Kelalta.

 

 

 

Vehreää ja viihtyisää vuora-asumista asuntomessualueella.

Vapautuvia vuokra-asuntoja voi hakea jatkuvasti.

Hakemuslomakkeita saa Vuokrakotien toimistosta ja kunnan neuvonnasta sekä Lievestuoreelta kunnan yhteispalvelupisteestä Liepeentie 45 (avoinna parillisen viikon tiistaisin klo 8-12 puh. 050 3370 415). Hakemus löytyy myös ARA:n internetsivuilta alla olevasta linkistä. Asuntohakemuksen voi tehdä myös sähköisenä Realian sivuilta valitsemalla paikkakunnaksi Laukaa. Sähköinen hakemus löytyy alla olevasta linkistä.

Asuntohakemus
Asuntohakemus sähköisessä muodossa

 Asuntohakemus on voimassa 3 kk. Hakemuksen voi uusia puhelimitse, sähköpostilla tai käymällä paikan päällä.

Asuntohakemuksen liitteet kannattaa toimittaa joko hakemuksen jätettäessä tai välittömästi sen jälkeen, jotta päätös asukkaaksi valinnasta ja asunnon vuokrauksesta voidaan tehdä nopeasti ja joustavasti. Hakemukseen tule liittää selvitykset bruttokuukausituloista, verotuspäätös ja esitäytetyn veroilmoituksen erittelyosa kaikilta yli 18-vuotiailta sekä selvitys omaisuuden käyvästä arvosta. Lisää liitteistä on kerrottu asuntohakemuksessa.

Ara-asuntojen asukasvalinnassa ei ole enää käytössä tulorajoja.  Valtioneuvoston ohjeistuksen mukaisesti näissä asunnoissa asukasvalintaperusteet ovat hakijaruokakunnan asunnontarve, varallisuus ja tulot.  Vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja yhtiöllä on noin 80 kpl, joissa asukasvalinta on vapaa.  Ara-asuntojen asukasvalinnasta, vuokranmäärityksestä ja lainsäädännöstä tarkemmin asumisen rahoitus- ja  kehittämiskeskuksen eli ARA:n sivuilta.

HUOM!  Mikäli toimitat asuntohakemuksen ja / tai liitteitä sähköpostin välityksellä, ota huomioon, että kyseessä on avoin internet-sähköposti, jossa viestin lähettäjää ei voida tunnistaa eikä viestiä salata. Suojaamattoman sähköpostiyhteyden kautta ei ole suositeltavaa lähettää arkaluonteisia henkilötietoja.apautuvia asuntoja tarjotaan hakijoina oleville henkilöille tai perheille sitä mukaa, kun niitä vapautuu. Suurinpaan osaan vapautuvista asunnoista tehdään asukasvalinta heti irtisanomisilmoituksen tultua toimistoon. 

Palvelusta vastaa

Asuntomanageri
Puhelinnumero(t): 
010 2282 057
Laukaan Vuokrakodit Oy:n isännöintitehtäviä hoitaa Realia Management Oy, Lyseonkatu 4, 40100 Jyväskylä. Yhtiön toimipiste Kuntalan väistötiloissa 1. kerroksessa. Tällä hetkellä asiakastapaamiset vain sovitusti ajanvarauksella puh. 010 2282 057.
Sähköpostiosoite: 
Kuntala
Isännöitsijä
Puhelinnumero(t): 
010 2285 000
Isännöitsijä on paikalla Vuokrakotien toimistossa sopimuksen mukaan. Hänet tavoittaa parhaiten puhelimitse.
Sähköpostiosoite: