Rakentamisen sähköinen asiointipalvelu

Rakentamisen luvat haetaan sähköisen asiointipalvelun kautta. Rakennusvalvontaan on lisäksi toimitettava paperisena 2 sarjaa pääpiirustuksia (asema, pohja, leikkaus, julkisivut) mittakaavaan tulostettuina. Vähintään toinen sarja tulee toimittaa ilman seläkkeitä.

Lupa voidaan myöntää vain rakennuspaikan haltijan hakemuksesta. Asunto-osakeyhtiön osakkaan on tehtävä hakemus taloyhtiön nimissä ja liitettävä hakemukseen yhtiöltä saatu valtuutus luvan hakemiseen.

Kannettavatietokone ja papereita pöydällä.

Hae lupaa

Siirry asiointipalveluun jättämään lupahakemuksesi.

Asiointipalvelu

Ohjeita asiointipalvelun käyttöön:

Ensimmäinen käyttökerta vaatii rekisteröitymisen pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella, joilla luodaan käyttäjätunnus ja salasana. Käyttäjätunnuksena toimii sähköpostiosoite. Saat sähköpostiisi vahvistuslinkin käyttäjätunnuksen aktivoinnille. Aktivointilinkin saapumisessa voi olla viive tai linkki saattaa mennä roskapostikansioon.

Käyttäjätunnus lukkiutuu, jos asiointipalveluun yrittää kolmesti kirjautua väärillä tunnuksilla.  Käyttäjätunnus on lukittuna vuorokauden ajan. Asiointipalvelu antaa ilmoituksen milloin kirjautumista voi kokeilla seuraavan kerran.

 

Asiointipalvelu ohjaa hakemuksen täytössä ja hakee tarpeelliset kiinteistö-, osoite- ja kaavatiedot sekä olemassa olevien rakennusten tiedot suoraan tietokannasta.

Muista pysähtyä ja lukea ohjeet asiointipalvelun käyttämiseksi. Sinisistä i-merkeistä saat lisätietoa kyseisestä kohdasta, kun viet hiiren merkin päälle.

Lupa jätetään sivun oikeasta reunasta löytyvän ”Luvan hakeminen”-otsikon kautta. Varmista, että hakemukselle on lisätty vähintään pakollisiksi merkityt liitteet ennen kuin jätät hakemuksen.  Luvan perustietoja ei pääse muokkaamaan luvan lähettämisen jälkeen. Tarvittaessa rakennusvalvonta palauttaa hakemuksen täydennettäväksi. Kun palautettu hakemus on täydennetty, on siirryttävä jättämään lupa uudestaan ”Luvan hakeminen”-otsikon kautta.

Asiointipalvelu toimii asiakkaan ja rakennusvalvonnan välisenä kommunikointivälineenä. Asiointipalvelun kautta voit lähettää viestin suoraan hakemuksen käsittelijälle. Lisäksi kohdasta ”Viranomaisen yhteystiedot” näet hakemuksen käsittelijän muut yhteystiedot.

Lisää asiointipalveluun hankkeen pääsuunnittelijan ja rakennussuunnittelijan tiedot ja lähetä heille sähköinen vahvistuspyyntö. Henkilön tietojen on oltava kirjattuna ja hyväksyttynä ennen luvan myöntämistä.

Työnjohtajien ja erityisalojen suunnittelijoiden tiedot voi lisätä myös hakemukselle, jos kyseiset vastuuhenkilöt ovat jo tiedossa. Muussa tapauksessa, voit odottaa lupapäätöstä ja tarkistaa sieltä keitä vastuuhenkilöitä hankkeeseen edellytetään nimettäväksi.

Käyttöoikeudet -välilehdellä voit antaa lupahakemuksellesi luku- tai muokkausoikeuksia hankkeen eri osapuolille, esimerkiksi suunnittelijoille. Käyttäjätunnuksena toimii sähköpostiosoite, jolla henkilö kirjautuu asiointipalveluun.

Käyttöoikeuden voi antaa vain henkilölle, joka on rekisteröitynyt palvelun käyttäjäksi, joten varmista ennen käyttöoikeuden lisäämistä, että annat oikeuksia rekisteröityneelle henkilölle .

Vaikka hankkeen osapuoli olisi rekisteröitynyt Jyväskylän asiointipalvelun käyttäjäksi, tulee hänen erikseen rekisteröityä Laukaan asiointipalvelun käyttäjäksi.

Naapurit-välilehdelle voit itse lisätä kuultavat naapurit ja lähettää heille sähköisen kuulemisen tai voit pyytää naapuritietojen julkaisemista.

Rakennusvalvonnan lupakäsittelijä pyytää tarvittaessa kuulemaan lisää naapureita.

Lupapäätöksessä voidaan edellyttää erityissuunnitelmien (esim. rakenne-, iv- ja kvv-suunnitelmien) toimittamista rakennusvalvontaan ennen kyseisten työvaiheiden aloittamista. Lupapäätöksen jälkeen asiointipalveluun aukeaa erityissuunnitelmat-välilehti, jonne pdf-muotoiset suunnitelmat tulee toimittaa.

Liitteet ja erityissuunnitelmat tulee nimetä selkeästi piirustusten sisällön mukaan eikä tiedostonimissä saa käyttää erikoismerkkejä, skandinaavisia merkkejä, välilyöntejä tai  projektinumeroita.

Esimerkiksi luvan 2020-100 erityissuunnitelmat nimettäisiin seuraavasti:

  • 20_100_perustusleikkaus
  • 20_100_vesi_ja_viemarijohdot

Kun lupapäätös on tehty, näet päätös-välilehdeltä muun muassa päätöksen yhteenvedon, luvan lainvoimaisuuspäivän ja lupaehdot.

Rakennusvalvonnan toimesta pidetyt katselmukset näkyvät katselmus-välilehdellä.

Usein kysytyt kysymykset:

Kaikki perustiedot-välilehdellä pakollisiksi määritellyt tiedot on oltava täytettynä, jotta lupahakemuksen voi lähettää. Tarkista, että olet täyttänyt kaikki vaadittavat tiedot. Kellertäväpohjaiset huutomerkit ohjaavat, mistä vaadittavat tiedot puuttuvat.

Jos et saa hakemusta lähetettyä puuttuvien naapuritietojen takia, poista naapurit-välilehdeltä ne naapurit, joiden yhteystiedot puuttuvat. Rakennusvalvonta tarvittaessa täydentää kuultavia naapureita.

Hakemuksen saa lähetettyä, vaikka pakolliseksi merkittyjä liitteitä puuttuu. Perustiedot-välilehdellä olevat pakolliset tiedot on oltava täydennettynä, jotta luvan saa lähetettyä.

Jos käyttöoikeus on annettu ennen kuin olet rekisteröitynyt asiointipalvelun käyttäjäksi, ei käyttöoikeus toimi. Pyydä luvan hakijaa poistamaan käyttöoikeutesi ja antamaan ne sen jälkeen uudestaan.

Lisätietoja:

Heta Laukkanen

lupasihteeri

050 315 3507

Kuntala Väistö, Laukaantie 14, PL 6
41341, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi

Uutiset

03.05.2024 | Asuminen, Rakentaminen, Yhdyskuntatekniikka
Laukaan Satamaan uudet polttoainesäiliöt
24.04.2024 | Asuminen, Rakentaminen
Laukaan kunnassa vapaita tontteja joka taajamassa
28.03.2024 | Asuminen, Rakentaminen
Vihtavuoren ja Leppäveden uusien omakotitonttien hakuaika alkaa maanantaina 1.4.2024

Piirustusten toimittaminen

Mittakaavaan tulostetut piirustukset toimitetaan osoitteeseen:

Laukaan kunta
Rakennusvalvonta
PL 6
41341 Laukaa

Piirustukset voi jättää myös kunnantalon väistörakennuksen seinässä sijaitsevaan punaiseen postilaatikkoon.