Rakentamisen sähköinen asiointi

Rakentamisen luvat haetaan sähköisen asiointipalvelun kautta. Rakennusvalvontaan on lisäksi toimitettava paperisena 2 sarjaa pääpiirustuksia (asema, pohja, leikkaus, julkisivut) mittakaavaan tulostettuina. Vähintään toinen sarja tulee toimittaa ilman seläkkeitä.

Sähköinen asiointipalvelu

Siirry jättämään lupahakemus.

Sähköinen asiointipalvelu

Asiointipalvelun ohjeistus:

Ensimmäinen käyttökerta vaatii rekisteröitymisen pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella, joilla luodaan käyttäjätunnus ja salasana. Käyttäjätunnuksena toimii sähköpostiosoite. Saat sähköpostiisi vahvistuslinkin käyttäjätunnuksen aktivoinnille. Aktivointilinkin saapumisessa voi olla viive tai linkki saattaa mennä roskapostikansioon.

Käyttäjätunnus lukkiutuu, jos asiointipalveluun yrittää kolmesti kirjautua väärillä tunnuksilla.  Käyttäjätunnus on lukittuna vuorokauden ajan. Asiointipalvelu antaa ilmoituksen milloin kirjautumista voi kokeilla seuraavan kerran.

 

Asiointipalvelu ohjaa hakemuksen täytössä ja hakee tarpeelliset kiinteistö-, osoite- ja kaavatiedot sekä olemassa olevien rakennusten tiedot suoraan tietokannasta.

Muista pysähtyä ja lukea ohjeet asiointipalvelun käyttämiseksi. Sinisistä i-merkeistä saat lisätietoa kyseisestä kohdasta, kun viet hiiren merkin päälle.

Varmista, että hakemukselle on lisätty vähintään pakollisiksi merkityt liitteet ennen kuin jätät hakemuksen.  Luvan perustietoja ei pääse muokkaamaan luvan lähettämisen jälkeen. Tarvittaessa rakennusvalvonta palauttaa hakemuksen täydennettäväksi.

Asiointipalvelu toimii asiakkaan ja rakennusvalvonnan välisenä kommunikointivälineenä. Asiointipalvelun kautta voit lähettää viestin suoraan hakemuksen käsittelijälle. Lisäksi kohdasta ”Viranomaisen yhteystiedot” näet hakemuksen käsittelijän muut yhteystiedot.

Lisää asiointipalveluun hankkeen pääsuunnittelijan ja rakennussuunnittelijan tiedot ja lähetä heille sähköinen vahvistuspyyntö. Henkilön tietojen on oltava kirjattuna ja hyväksyttynä ennen luvan myöntämistä.

Työnjohtajien ja erityisalojen suunnittelijoiden tiedot voi lisätä myös hakemukselle, jos kyseiset vastuuhenkilöt ovat jo tiedossa. Muussa tapauksessa, voit odottaa lupapäätöstä ja tarkistaa sieltä keitä vastuuhenkilöitä hankkeeseen edellytetään nimettäväksi.

Käyttöoikeudet -välilehdellä voit antaa lupahakemuksellesi luku- tai muokkausoikeuksia hankkeen eri osapuolille, esimerkiksi suunnittelijoille. Käyttäjätunnuksena toimii sähköpostiosoite, jolla henkilö kirjautuu asiointipalveluun.

Käyttöoikeuden voi antaa vain henkilölle, joka on rekisteröitynyt palvelun käyttäjäksi, joten varmista ennen käyttöoikeuden lisäämistä, että annat oikeuksia rekisteröityneelle henkilölle .

Vaikka hankkeen osapuoli olisi rekisteröitynyt Jyväskylän asiointipalvelun käyttäjäksi, tulee hänen erikseen rekisteröityä Laukaan asiointipalvelun käyttäjäksi.

Naapurit-välilehdelle voit itse lisätä kuultavat naapurit ja lähettää heille sähköisen kuulemisen tai voit pyytää naapuritietojen julkaisemista.

Rakennusvalvonnan lupakäsittelijä pyytää tarvittaessa kuulemaan lisää naapureita.

Lupapäätöksessä voidaan edellyttää erityissuunnitelmien (esim. rakenne-, iv- ja kvv-suunnitelmien) toimittamista rakennusvalvontaan ennen kyseisten työvaiheiden aloittamista. Lupapäätöksen jälkeen asiointipalveluun aukeaa erityissuunnitelmat-välilehti, jonne pdf-muotoiset suunnitelmat tulee toimittaa.

Liitteet ja erityissuunnitelmat tulee nimetä selkeästi piirustusten sisällön mukaan eikä tiedostonimissä saa käyttää erikoismerkkejä, skandinaavisia merkkejä, välilyöntejä tai  projektinumeroita.

Esimerkiksi luvan 2020-100 erityissuunnitelmat nimettäisiin seuraavasti:

  • 20_100_perustusleikkaus
  • 20_100_vesi_ja_viemarijohdot

Kun lupapäätös on tehty, näet päätös-välilehdeltä muun muassa päätöksen yhteenvedon, luvan lainvoimaisuuspäivän ja lupaehdot.

Rakennusvalvonnan toimesta pidetyt katselmukset näkyvät katselmus-välilehdellä.

Lisätietoja:

Heta Laukkanen

lupasihteeri

050 315 3507

Kuntala Väistö, Laukaantie 14, PL 6
41341, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi

Piirustusten toimittaminen

Mittakaavaan tulostetut piirustukset toimitetaan osoitteeseen:

Laukaan kunta
Rakennusvalvonta
PL 6
41341 Laukaa

Piirustukset voi jättää myös kunnantalon väistörakennuksen seinässä sijaitsevaan punaiseen postilaatikkoon.